18.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0: Πάμπλο Γκαρσία, ο καλύτερος… πελάτης του Μπόλονι! (vid)

Σχεδόν κάθε τελική προσπάθεια των Πρασίνων κατέληξε στα δίχτυα και μετά από αυτόν τον διασυρμό η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία τρέχει να προλάβει την Ευρώπη

Ζωντανός στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επανέλαβε τη νίκη που έκανε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι με τρεις μόλις τελικές προσπάθειες, κατάφερε να βρει ισάριθμα τέρματα απέναντι στον Πασχαλάκη και να πανηγυρίσει ένα τρίποντο (3-0) στη Λεωφόρο, που τον φέρνει στην 4η θέση με 49 βαθμούς και στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία γνώρισε διασυρμό στο «Α. Νικολαΐδης» μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα και πλέον ο κλοιός… σφίγγει ενόψει της συνέχειας, αφού κάθε απώλεια στις θέσεις 2-4 μπορεί να αποβεί μοιραία.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και κέρδισε πολλές κατοχές της μπάλας στο αντίπαλο μισό, ασκώντας τρομερή πίεση στους παίκτες του Μπόλονι, οι οποίοι με τη σειρά τους έψαχναν τον τρόπο να απειλήσουν μέσα από βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Έτσι ήρθε και το 1-0 στο 39′. Στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού και μοναδική στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι βρήκε δίχτυα. Ο Βιγιαφάνιες με βαθιά μπαλιά βρήκε στα δεξιά τον Χατζηγιοβάνη που με τη μία έκανε τη σέντρα για τον Μακέντα, ο οποίος έγραψε από κοντά το 0-1.

Το εντυπωσιακό είναι πως το γκολ ήρθε όπως στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Πάλι στην πρώτη τελική των Πράσινων στο παιχνίδι και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΜΑΚΕΝΤΑ

 

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρότι πέρασε στο παιχνίδι τον Τζόλη αντί του πολύ αρνητικού Μουργκ, δεν είδε την ομάδα του να βρίσκει γκολ ισοφάρισης: Παρότι δεν απειλείτο κιόλας, η εικόνα ήταν ανάλογη με εκείνη του πρώτου μέρους. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή της μπάλας και τον Παναθηναϊκό να αμύνεται όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά κόρνερ και θα μπορούσε σε ένα από αυτά να κάνει τη ζημιά, αφού σε κανονική ροή αγώνα οι Νιάς, Σένκεφελντ και Πούγγουρας κυριάρχησαν στον αέρα, ακόμα και μετά την είσοδο του Κρμέντσικ. Ο Κρέσπο στο 66′ μέσα από τη μικρή περιοχή είδε τον Διούδη να τον σταματά με μεγάλη επέμβαση στην κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς.

Το 2-0 που σφράγισε το τρίποντο του Παναθηναϊκού ήρθε στο 79′, όταν ο Βιγιαφάνιες με απευθείας εκτέλεση φάουλ συρτά, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

ΤΟ 2-0 ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

 

Ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε… όλα για όλα και το πλήρωσε και με τρίτο γκολ. Στο 85′ ο Αϊτόρ έφυγε πίσω από τη σέντρα και μπήκε στην περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση και με δυνατό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΤΟ 3-0 ΤΟΥ ΑΪΤΟΡ

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 3-0

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Σκόρερ: 39′ Μακέντα, 79′ Βιγιαφάνιες, 85′ Αϊτόρ

Διαιτητής: Αγκάγιεφ

Κίτρινες: Πούγγουρας, Νιάς, Σένκεφελντ / Μπαμπά, Σβαμπ, Κρέσπο, Ελ Καντουρί

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Νιάς (λ.τρ. Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74′ λ.τρ. Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78′ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78′ λ.τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Αουγκούστο, Σβαμπ (70′ Ουάρντα), Μουργκ (62′ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς