14.3 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Τσακωμένοι με το γκολ οι Πράσινοι

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε νικηφόρα τα φιλικά προετοιμασίας πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έστω και κόντρα σε μια ομάδα που δε σκοράρει ούτε με αίτηση. Σε αυτό το πρώτο μικρό δείγμα αγώνων, ο Παναθηναϊκός εμφανίζει ένα ξεκάθαρο πρόβλημα δυστοκίας, ανεξάρτητα από το αν δημιουργεί φάσεις ή όχι.

Για δεύτερο σερί ματς (μετά την ήττα από τη Λαμία) οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, έχοντας σκοράρει μια φορά όλη κι όλη στα τελευταία τρία φιλικά: με τον Μακέντα κόντρα στον ΟΦΗ. Αν και σήμερα εμφανίστηκαν πιο δημιουργικοί, μάλλον αυτό θα πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός πως οι αντίπαλοί τους εμφανίστηκαν αρκετά χαλαροί, αφού μπροστά τους δεν έχουν μονάχα το πρώτο ματς της Super League (την Παρασκευή με την ΑΕΛ), αλλά και τη μεγάλη πρόκληση να αποκλείσουν την Μπενφίκα σε μονό παιχνίδι εντός έδρας.

Πολλές οι απουσίες και για τις δυο ομάδες, με τον Φερέιρα να χρησιμοποιεί συνολικά 19 παίκτες και τον Πογιάτος 15. Το ματς έκρινε το γκολ του Άκπομ στο 41′, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Χριστογεώργου στο σουτ του Λύρατζη, γράφοντας από κοντά το 0-1.

Οι Πράσινοι είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά έφαγαν γκολ με μεγάλη ευκολία. Στο β’ μέρος εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία πολλών νεαρών από πλευράς ΠΑΟΚ για να πιέσουν περισσότερο, ωστόσο ούτε και σε αυτή την περίπτωση κατάφεραν να πανηγυρίσουν…

Θυμηθείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Βέλεθ (72’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (59’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (59’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (73’ Παναγιώτου), Βαρέλα (59’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Ακπομ (59’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (58’ Κούτσιας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς