19 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Σφιντέρσκι τελείωσε αυτό που άρχισε ο Σέρερ…

Χρειάστηκαν μόλις 11 λεπτά για να ολοκληρωθεί η σεμνή – τρόπος του λέγειν, με δεδομένο ότι η χυδαιότητα δεν έλειψε από τις εξέδρες – τελετή στο ΟΑΚΑ. Ένα γκολ του Σφιντέρσκι στο 11′, για το οποίο οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας χέρι στην αρχή της φάσης, έκανε πολύ γρήγορα το 0-1 και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς. Μια πρόκριση που τα θεμέλιά της είχαν μπει στο πρώτο ματς από τις ελβετικές… μπουλντόζες του Σέρερ και των αόρατων συναδέλφων του που υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο κοντρόλ του VAR…

Μετά τα όσα έγιναν στο πρώτο ματς, εκεί όπου δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι και που χαρίστηκε στο πρώτο τρίλεπτο – ή έστω στο 7′ ως δεύτερη κίτρινη – μια αποβολή στον Πέλκα, οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού ήταν δεδομένα απειροελάχιστες. Κυρίως επειδή ένα και μόνο γκολ στην άμυνα ήταν ικανό για να τινάξει οποιαδήποτε υπερπροσπάθεια στον αέρα. Αυτή δεν ήρθε ποτέ ωστόσο, μια και το γκολ του Πολωνού δεν πάγωσε μονάχα τους αρκετούς οπαδούς των Πράσινων, αλλά και τα πόδια των παικτών του Γιώργου Δώνη.

Χωρίς υπερβολή, οι φιλοξενούμενοι ελάχιστα ίδρωσαν προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ τους 0-1, κόντρα σε μια ομάδα που έχασε με το καλησπέρα την ψυχραιμία της. Ο μόνος που πραγματικά άξιζε πριμ και μάλιστα διπλό, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Όχι τόσο για τη σπουδαία επέμβαση στο 31′, όσο κυρίως για το «ξύλο» που έφαγε, κινδυνεύοντας με σοβαρό τραυματισμό σε δυο διαφορετικές περιστάσεις: στο πρώτο μέρος ο Μακέντα συγκρούστηκε μαζί του και στο β’ ο Χρήστος Δώνης πήγε πολύ επικίνδυνα πάνω του και λίγο έλειψε να είχαμε ένα σοκαριστικό χτύπημα.

Αν βγάλουμε στην άκρη την αλλοίωση αποτελέσματος στο πρώτο ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε μια σαφώς πιο ανταγωνιστική εικόνα, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έχει μείνει στη βραδιά του θριαμβευτικού 2-0 για το πρωτάθλημα. Έκτοτε, σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι οι Πράσινοι εμφανίστηκαν αναιμικοί και σίγουρα πολύ κατώτεροι των προσδοκιών…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (57’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ λ.τ. Λάμπρου), Λημνιός, Σβιντέρσκι (72’ Άκπομ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς