18.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: Με Βαγιαννίδη βλέπει πιο ψηλά

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία εύκολη νίκη επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ (3-1), με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να σημειώνει το παρθενικό του γκολ με τους Πράσινους, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την ΑΕΚ και τους Αγρινιώτες να μένουν στους 14.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, πιέζοντας πάρα πολύ την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι κόποι των παικτών του Παναθηναϊκού ανταμείφθηκαν στο 23ο λεπτό, όταν ο 18χρονος, Γιώργος Βαγιαννίδης, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στην πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Στη συνέχεια οι Πράσινοι δεν έριξαν την απόδοσή τους και συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Παναιτωλικό, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Έτσι, στο 40ό λεπτό, ο Ζαχίντ έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 2-0.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 49, με τον Φεντερίκο Μακέντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να ευστοχεί, κάνοντας το 3-0. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έριξε κάπως τον ρυθμό της στα τελευταία λεπτά με τον Παναιτωλικό να σημειώνει το γκολ της… τιμής, με τον Ντάουντα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Δώνης, Κουρμπέλης (Νατζ 79′), Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Βαγιαννίδης (Αγούμπ 60′), Μακέντα.

Παναιτωλικός (Χάβος): Φερνάντες, Μαλής, Σίεστεντ, Μάρτιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντάλσιο, Μουνιέ (Ντουάρτε 58′), Άλβαρες (Μπιάι 58′), Ρόσα (Φυτόπουλος 73′), Ντάουντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς