20.9 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-87: Τους πάτησε ξανά, η κούπα στον Πειραιά!

Οι Ερυθρόλευκες έκαναν ξανά επίδειξη δύναμης κόντρα στον ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός είναι για 6η φορά πρωταθλητής Ελλάδας, σφραγίζοντας με άνεση το 5ο του νταμπλ

Πρωταθλητής Ελλάδας για 6η φορά στην ιστορία του στην Α1 μπάσκετ Γυναικών είναι ο Ολυμπιακός που κατέκτησε τον τίτλο μέσα στο σπίτι του Παναθηναϊκού! Οι Ερυθρόλευκες έδειξαν την ανωτερότητά τους στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» και πανηγύρισαν την 4η νίκη τους κόντρα στις Πράσινες με 87-79 για να φτάσουν στην κορυφή του μπάσκετ Γυναικών μετά από μόλις έναν χρόνο απουσίας για να γίνουν η δεύτερη ομάδα σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Μια χρονιά απόλυτα επιτυχημένη και θριαμβευτική που ολοκληρώνεται με νταμπλ αφού υπενθυμίζεται πως οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 2-0 στα ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό και παρά την προσπάθεια των Πράσινων να δημιουργήσουν πρόβλημα (έκαναν το 2-2 με δύο σερί νίκες στα πρώτα ματς της Α1 Γυναικών), οι αθλήτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς συσπειρώθηκαν και αποφασισμένες πήραν δύο άνετες νίκες με την τελευταία να πανηγυρίζεται στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

Τεράστιο ματς από την Αγγελική Νικολοπούλου στον τέταρτο τελικό με 21 πόντους (3/5 τρίποντα) και 5 ασίστ ενώ 21 πέτυχε και η Βίτολα, με τις Πλουφ και Σταμάτη να είναι διψήφιες με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός είδε τη Λολίτα Λύμουρα στο τελευταίο της ματς να πετυχαίνει 19 ενώ 22 είχε η Φιτζέραλντ και 13 η Ριντ.

Οι Πράσινες μπήκαν στο παρκέ ελαφρώς καλύτερα με την ενέργεια της έδρας τους αλλά πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 0-7 και προηγήθηκε με 26-27. Η άμυνά του και η ευκολία του να σκοράρει από τα 6,75μ. (η Νικολοπούλου… οργίαζε) επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάει τη διαφορά στο +7, με τον Παναθηναϊκό να βασίζεται στη Λύμουρα και να μειώνει στο καλάθι στο τέλος του πρώτου μέρους (44-46).

Αυτό ήταν όλο. Η Βίτολα μπήκε εντυπωσιακά στο τρίτο δεκάλεπτο με οχτώ σερί πόντους, η Σταμάτη έβαλε τα τρίποντα και ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά στο +11 (49-60). Οι Πράσινες προσπάθησαν με την Κωτούλα και τη Φιτζέραλντ να πλησιάσουν αλλά οι παίκτριες του Ζίμπαρτς έβαλαν τους τίτλους τέλους και πανηγύρισαν την επιστροφή στον θρόνο και τον πέμπτο τίτλο!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-27, 44-46, 63-67, 79-87

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 13, Φιτζέραλντ 22(2), Ζιάκα, Σταμάτη, Λύμουρα 19(4), Κωτούλα 6(2), Μπουντούρη, Γρηγοροπούλου, Μυλωνάκη, Χολμς 10(2), Παλάσκα, Χατζηνικολάου 9.

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς):
Πλουφ, Σταμολάμπρου 6, Σταμάτη 10(2), Αλεξανδρή 5(1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Νικολοπούλου 21(3), Φουράκη, Δίελα 8(2), Βαμβακά, Βίτολα 21(1), Χάμπλιν 4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς