20.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 98-83: Από… πατατράκ, περίπατος!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Μπάγερν Μονάχου με 98-83, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 11-8, ενώ οι Βαυαροί υποχώρησαν στο 6-13.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τους Πράσινους, οι οποίοι μπήκαν πιο δυναμικά και κατάφεραν να πιέσουν αρκετά τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να βρουν το αντίδοτο στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ ξεκίνησε αρκετά καλά τον αγώνα αλλά η απόδοσή του δεν ανέβηκε στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (28-18), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η πολύ χαλαρή άμυνα των παικτών του Πιτίνο, έκανε τον Αμερικανό προπονητή να ωρύεται στην πλάγια γραμμή και η Μπάγερν σημειώνοντας 35 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέτρεψε την κατάσταση.

Το πρώτο ημίχρονο τελικά έκλεισε με το σκορ ισόπαλο στο 53-53, αλλά όλα έδειχναν ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν θα τα παρατήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν συνέχισε να έχει εκπληκτικά νούμερα πίσω από την γραμμή των 6,75 μ (15/28) και ανέβασε την υπέρ της διαφορά ακόμα και στους εννέα πόντους (61-70), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να μπουν και πάλι στο παιχνίδι.

Με τον Νικ Καλάθη (11 π, 11 ασ) να κάνει ξανά ένα πολύ καλό παιχνίδι και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (13 π) να ηγείται της επίθεσης, οι Πράσινοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης με 76-75 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, οι Βαυαροί τα… έχασαν και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα της Μπάγερν. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο διατηρήθηκε με νύχια και με δόντια μπροστά στο σκορ και στα τελευταία λεπτά, όταν πλέον η Μπάγερν προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι μόνο με σουτ τριών πόντων πήρε μία μεγάλη διαφορά και εν τέλει τη νίκη με 98-83.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 53-53, 76-75, 98-83

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς