17 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Τα πέναλτι του ανοίγουν τον δρόμο

Με το έβδομο πέναλτι του τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να… ξορκίσει τον κακό του δαίμονα, τη Λαμία στο ΟΑΚΑ μπροστά στις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ (2-0), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League (ένα πέναλτι ανά δύο ματς!).

Οι Πράσινοι σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασαν κάκιστη εικόνα τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά, χωρίς να σημειώσει την παραμικρή βελτίωση, απέναντι σε μια ανεβασμένη Λαμία, η οποία κυριάρχησε στα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Βασιλόγιαννης και Δημούτσος δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Διούδη στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, ενώ Σκόνδρας και Τουράμ… άγγιξαν το γκολ πριν ο Παναθηναϊκός κερδίσει πέναλτι.

Στο 42′ ο Χατζηγιοβάνης μετά από άψογο κοντρόλ ντρίμπλαρε, ο Θεοδωρόπουλος τον ανέτρεψε και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0 στην πρώτη τελική της ομάδας του!

Ακόμα όμως κι όταν οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τους κενούς χώρους που βρήκαν, ειδικά μετά το 59′, όταν ο κεντρικός χαφ της Λαμίας, Ντάνι Μπεχαράνο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στον Μπουζούκη. Η μόνη μεγάλη στιγμή πριν το δεύτερο γκολ καταγράφηκε στο 73′, όταν από λάθος του Θεοδωρόπουλου ο Μακέντα πήρε την μπάλα αλλά πλάσαρε πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Περέα που έδωσε άλλη… πνοή στην ομάδα του και στο 85′ σφράγισε τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ο Καραμάνος γύρισε την μπάλα λανθασμένα και ο Κολομβιανός πέρασε τον Πλιάτσικα, πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για να βάλει τους Πράσινους σε τροχιά εξάδας για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπουζούκης (79′ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ (53′ Περέα), Μακέντα (86′ Καμπετσής).

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκαρντοβέλι, Αντέτζο, Βασιλόγιαννης (63′ Μπουλουλής), Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (79′ Σάλιακας), Καραμάνος, Τουράμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς