15.9 C
Athens

Παναθηναϊκός Άλμπα 105-106: Ήττα-σοκ από τη χειρότερη ομάδα της Euroleague!

Παναθηναϊκός σε πολύ βαθιά κρίση! Οι Πράσινοι έκαναν τα πάντα για να… χάσουν στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα που δεν είχε νίκη εδώ και έξι παιχνίδια και το κατάφεραν στη δεύτερη παράταση του ματς με 105-106. Μοιραίος ο Τόμας που έκανε κομβικό φάουλ στον Σίκμα και του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει έμμεσο τρίποντο.

Απέναντι σε μια ομάδα που είχε έξι διαδοχικές ήττες στη Euroleague και μοναδική νίκη αυτή της πρεμιέρας κόντρα στη Ζενίτ, οι Πράσινοι εμφανίστηκαν τρομερά προβληματικοί σε όλους τους τομείς τους παιχνιδιού. Οι 58 πόντοι που δέχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στη Euroleague, τα λέει όλα.

Η Άλμπα προηγήθηκε με πέντε στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα, ούσα τρομερά εύστοχη και βρίσκοντας εύκολα διαδρόμους για το καλάθι και με τον Γκεντράιτις να πετυχαίνει τρίποντο στον αιφνιδιασμό (2-7). Ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με τον Παπαπέτρου (19-18), ο οποίος έφτασε τους έντεκα πόντους στο 26-22. Ο Γκιφάι μείωσε στους τρεις, ο ρυθμός του αγώνα ήταν τρομερά γρήγορος, με τις δύο ομάδες να τελειώσουν το πρώτο μέρος στο 31-31.

Ο Γκιφάι συνέχισε να δίνει λύσεις στην Άλμπα και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με δικούς του πόντους έφερε ξανά την Άλμπα στο +5 (31-36), ενώ ο Χέρμανσον αύξησε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους στους οχτώ (31-39) και στη συνέχεια στους δέκα (35-45). Οι Πράσινοι έτρεξαν στο τρανζίσιον και με Παππά, Γουάιλι και Τόμας  μείωσαν στους τέσσερις (43-45).

Η ομάδα του Ρενέσες δεν σταμάτησε να δείχνει τις επιθετικές της αρετές στο επιθετικό τρανζίσιον, εκμεταλλευόμενη την κάκιστη αμυντική αντίδραση του «τριφυλλιού» και αύξησε άμεσα τη διαφορά στους εννιά, αρχικά με τον Σνάιντερ και στο τέλος του ημιχρόνου με τον Γκεντράιτις που σκόραρε για τρεις (49-58).

Σαν να μην έφταναν αυτά, η διαφορά έφτασε στους 11 στο τρίτο δεκάλεπτο με το τρίποντο του… καυτού Γκεντράιτις (49-60), με τις εκλάμψεις του Παναθηναϊκού στην άμυνα να φέρνουν προσωρινά μείωση στο σκορ (57-64). Ο Παπαπέτρου που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του μείωσε σε 69-74 και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν εκείνος που διατήρησε ζωντανό στο ματς τον Παναθηναϊκό.

Σε μια βραδιά που ο Καλάθης έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού σε συνολικά 49′ Παπαπέτρου σημείωσε 39 πόντους που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη των Πράσινων στη διοργάνωση (9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και είχε και 2 κλεψίματα!

Το ματς οδηγήθηκε εις… διπλούν στην παράταση μετά το 88-88 που διαμορφώθηκε από Καλάθη και Παπαπέτρου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης όμως, έκλεισε σε τεράστιο βαθμό το ροτέισον, οι παίκτες του κουράστηκαν και σωματικά και πνευματικά, κάτι που αποτυπώθηκε στην παράταση.

Η Άλμπα έπαιξε πιο μυαλωμένα και ας ήταν πιο άστοχη. Δέκα πόντους σημείωσε η κάθε ομάδα στην πρώτη παράταση. Ο Χέρμανσον στα τελευταία λεπτά έφερε τη δεύτερη παράταση με το δικό του δίποντο (98-98). Εκεί, Παπαπέτρου και Γουάιλι προσπάθησαν, ωστόσο ο Σίκμα είχε το τελευταίο λόγο για την ομάδα του, αφού ο Ράις αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση για τρεις πόντους (105-106).

Η κρίση του Παναθηναϊκού μοιάζει να είναι πιο βαθιά από ποτέ, με τις κινήσεις του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο να φανερώνουν… πανικό. Μια ήττα που έρχεται λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Προμηθέα και φανερώνει πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί με μια απλή ανακοίνωση…

Τα δεκάλεπτα: 31-31, 49-58, 69-74, 88-88, 98-98 (α’ παρ.), 105-106 (β’ παρ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς