18.2 C
Athens

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0: Στους Αγρινιώτες η μάχη των ουραγών

Ο Παναιτωλικός επικράτησε σχετικά δύσκολα του Πανιωνίου στο Αγρίνιο με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε στους 17 βαθμούς, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες έμειναν στους 10 και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Πανιώνιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, αλλά δεν τα κατάφερε, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται και τους φιλοξενούμενους να έχουν την μοναδική ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κότνικ αρκετές φορές, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Βέβαια, οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Παναιτωλικός μπήκε με περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να με τον συνήθη ύποπτο στα τελευταία παιχνίδια, τον Φάρλεϊ Ρόσα, να ανοίξει το σκορ στο 56ο λεπτό, με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους και στο 75ο λεπτό, ο Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ των γηπεδούχων, όταν ο Ρόσα ανατράπηκε στην περιόχη. Ωστόσο, με την χρήση του VAR ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τον Κόρμπο μάλιστα να δέχεται και την κόκκινη κάρτα στο 95ο λεπτό. Έτισ, οι Αγρινιώτες πήραν τη νίκη και καταδίκασαν τον Πανιώνιο, ο οποίος έμεινε στην τελευταία θέση.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί, καθώς ο Πανιώνιος θα συνδεθεί άμεσα με την υπόθεση της Ξάνθης, για την οποία δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση. Οι Νεοσμυρνιώτες θα αγωνιστούν στα play out της Super League σε οποιαδήποτε περίπτωση, αλλά η διαφορά που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ μεγάλη και έτσι είναι το φαβορί να βρεθεί την επόμενη σεζόν στη Super League 2.

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Λιάβας, Μαλή, Μαρσιάλ, Κέβιν, Ντίας, Νταλσιό, Ρόσα (Ντουάρτε 89′), Μουνιέ (Μπαΐροβιτς 96′), Αλβάρεζ (Ταχάρ 82′), Ντάουντα

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Οικονομίδης (Παπανικολάου 63′), Γρίβας (Καμαρά 56′), Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης (Ρέτσος 83′), Αραμπούλι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς