19.1 C
Athens

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-1: Και οι δύο ευ«χ»αριστημένοι

Σε ένα ματς που δεν είχε πολλές συγκινήσεις, ΑΕΚ και Παναιτωλικός έμειναν ισόπαλοι (1-1) για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κι έτσι η «Ένωση» απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση.

O αγώνας είχε αρκετή βροχή και λίγο κόσμο και η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε συγκεντρωμένη προκειμένου να «καθαρίσει» από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση. Ο Αραούχο, μπήκε στο 23΄ στη θέση του Αλμπάνη ο οποίος υπέστη κάκωση στο γόνατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο Σβάρνας πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την φανέλα της Ένωσης, όταν στο 35΄ το φάουλ γέμισμα του Μάνταλου βρήκε τον Λιβάγια, ο οποίος με κεφαλιά γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στον αμυντικό της ΑΕΚ για να κάνει το 0-1.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» χαλάρωσαν καθώς ακολουθεί το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να απειλήσει.Στο 36΄ είχε σουτ ο Κέβιν, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πάντως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αραούχο πάσαρε στον Λιβάγια, ο οποίος την έστειλε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Τσιγκρίνσκι στο 59΄. Ο Ουκρανός στόπερ έκανε λάθος πάσα, ο Ρόσα επωφελήθηκε και πέρασε κάθετα στον Ντάουντα, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1.

Η Ένωση προσπάθησε να πετύχει νέο γκολ και είχε φάσεις με το σουτ του Χουλτ στο 73΄,με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 85΄ είχε δοκάρι με τον Λιβάγια αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα και τον Παναιτωλικό να παίρνει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76′ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80′ Ταχάρ), Μουνιέ (63′ Αλβαρεζ), Ντάουντα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (66′ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23′ λ.τ. Αραούχο), Λιβάια (86′ Χριστόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς