24.2 C
Athens

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ 72-59: Ο ατσάλινος Θρύλος υπέταξε ξανά την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός των… χιλίων προβλημάτων, πήρε μία σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ με 72-59, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 10-14, ενώ η ρωσική ομάδα υποχώρησε στο 16-8.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε να διαχειριστεί ρόστερ εννέα παικτών, ξεκίνησε πολύ δυναμικά των αγώνα και έδειξε από νωρίς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ότι αυτός θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι Ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό ήταν εξαιρετικοί αμυντικά κάτι που τους έδωσε και ώθηση στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 10 πόντους (20-10), αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στους πέντε πόντους (20-15).

Στη συνέχεια, ο αγώνας έγινε ντέρμπι, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να μειώνει και να παίρνει το προβάδισμα με έναν πόντο (26-27), πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το υπόλοιπο μισό της δεύτερης περιόδου, κύλησε με τον Ολυμπιακό να είναι σε θέση κυνηγού, αλλά να μην αφήνει την ΤΣΣΚΑ να αυξήσει την υπέρ της διαφορά.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους να προηγούνται του Ολυμπιακού με έναν πόντο (33-34), με τον Κώστα Παπανικολάου (19 π, 7 ριμπ) να δίνει μία μοναδική παράσταση αμυντικά, τελειώνοντας το πρώτο μισό του αγώνα με πέντε κλεψίματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία μέσα από την τρομερή της άμυνα, καθώς δέχθηκε μόλις τέσσερις πόντους από την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να βρει τους απαραίτητους χώρους στην επίθεση.

Η διαφορά για τον Ολυμπιακό σιγά σιγά ανέβηκε στους 12 πόντους (49-37), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 54-38 και την ομάδα του Μπαρτζώκα να δείχνει έτοιμη για να μία μεγάλη επικράτηση.

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να ελέγχει ό,τι κινείται πάνω από την μπασκέτα (11 π, 12 ριμπ) οι Ερυθρόλευκοι διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ, με την ΤΣΣΚΑ να δείχνει ανήμπορη να γυρίσει την αναμέτρηση. Έτσι, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στη φετινή Euroleague επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρώτη οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-34, 54-38, 72-59

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς