19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Στα χνάρια των Μάρκοβιτς και Μπεν Αρφά

Εντείνει τις ενέργειές του ο Ολυμπιακός για να φέρει έναν ακόμα ακραίο μεσοεπιθετικό με τους Μάρκοβιτς και Μπεν Αρφά να είναι διαθέσιμοι

Λίγες μέρες απέμειναν για την λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακό βρίσκονται στα… χνάρια των Λαζάρ Μάρκοβιτς και Χατέμ Μπεν Αρφά για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στον τρόπο που μπορούν να αποκτηθούν από τον Ολυμπιακό.

Για τον Μάρκοβιτς υπήρξε… αναζωπύρωση των ξένων δημοσιευμάτων για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και παρότι οι Πειραιώτες το έχουν διαψεύσει, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να κάνουν μια ύστατη κίνηση προς την πλευρά της Λίβερπουλ.

Ο Σέρβος εξτρέμ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 και οι «κόκκινοι» θέλουν να τον πουλήσουν, αλλά οι απαιτήσεις τους έχουν χαμηλώσει πολύ. Τον είχαν αγοράσει έναντι 20 εκατ. λιρών το 2014 από την Μπενφίκα, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο «Άνφιλντ». Μέχρι τις αρχές Αυγούστου η… τιμολόγηση του Μάρκοβιτς από την Λίβερπουλ είχε πέσει στα 5 εκατ. ευρώ, όμως και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΚΟΛΠΟ ΑΛΑ… ΚΟΥΚΑ

Στην Τουρκία γράφουν για Φενέρμπαχτσέ και πως βρίσκεται στα… χνάρια του, όμως και στην Κωνσταντινούπολη θεωρούν… φαβορί τον Ολυμπιακό, παρότι στο συγκεκριμένο ποσό δεν φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες. Υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης της Λίβερπουλ και του Ολυμπιακού κι αυτό ίσως να παίξει ρόλο, εφόσον υπάρχει η διάθεση για μια δίκαιη λύση για τον Μάρκοβιτς.

Για παράδειγμα στην υπόθεση του Κούκα, η Μπράγκα επέκτεινε το συμβόλαιό του έναν επιπλέον χρόνο και τον έδωσε δανεικό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Μάρκοβιτς, αν και ο ποδοσφαιριστής προτιμάει να μείνει ελεύθερος, κάτι δύσκολο, διότι και οι «κόκκινοι» θέλουν να πάρουν κάποια αποζημίωση.

 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΕΜΠΕ ΓΙΑ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ

Ο Μπεν Αρφά αντιθέτως είναι ελεύθερος να επιλέξει ομάδα της αρεσκείας του και μπορεί αυτό να το κάνει και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παίζει και στα άκρα, αλλά κυρίως του αρέσει να κινείται ως επιτελικός. Πέρυσι στην Παρί Σεν Ζερμέν,  όμως, με την πληθώρα ποιοτικών ποδοσφαιριστών είδε όλα τα ματς από την εξέδρα και τον πάγκο.

Στην Γαλλία γράφουν για Ρεν και κυρίως Νις, στην οποία αναγέννησε την καριέρα του ο 31χρονος μεσοεπιθετικός την προπέρσινη σεζόν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα χνάρια του όχι μόνο τώρα, αλλά έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον Μπεν Αρφά και είναι από τους ποδοσφαιριστές που όλο έρχεται και τελικά ποτέ δεν φτάνει στο Καραϊσκάκη.

Υπάρχει κινητικότητα με τον Μπεν Αρφά και κυρίως ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει ρωτήσει τα δεδομένα, όμως αμφιταλαντεύεται διότι ο Γαλλό-Τυνήσιος δεν έχει κάνει προετοιμασία και κυρίως επιχειρεί να καταλάβει αν κρατάει μέσα του η δίψα για καλό ποδόσφαιρο ή σκέφτεται μόνο τα λεφτά.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς