16.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Περίπου ένα μήνα εκτός δράσης ο Χάρισον

Εν μέρει ανακούφιση στον Ολυμπιακό αναφορικά με τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος θα μείνει τρεις με τέσσερις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης

Ο Άαρον Χάρισον υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι υπέστη διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου δεξιού γονάτου. Ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες και το θετικό σε μία δύσκολη στιγμή είναι πως ο παίκτης γλίτωσε τα χειρότερα.

Ο Ολυμπιακός έχει σταθεί άτυχος ουκ ολίγες φορές ιστορικά, με σημαντικούς παίκτες να τραυματίζονται σοβαρά και πλήττεται ανεπανόρθωτα η αγωνιστική επένδυση της ομάδας. Ο Άαρον Χάρισον τραυματίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και εκφράζονταν φόβοι για μεγάλη ζημιά και ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος σε διεκδίκηση ενός αμυντικού ριμπάουντ πάτησε άσχημα πάνω στον σέντερ της Ζενίτ, Αρτούρας Γκουντάιτις, με συνέπεια να αποχωρήσει τραυματίας από το παρκέ, αγωνιζόμενος ένα «σκάρτο» τετράλεπτο.

Ο 26χρονος σκόρερ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, την Παρασκευή (6/11), και στις τάξεις των Ερυθρόλευκων επανήλθε η ηρεμία και εν μέρει ανακουφίστηκαν, καθώς δεν ήθελαν να χάσουν τόσο πρώιμα στη σεζόν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έναν παίκτη πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί η ομάδα. Ο Χάρισον έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η επίσημη ανακοίνωση από τους τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης: «Ο Άαρον Χάρισον υποβλήθηκε σήμερα (06/11) σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Αθηνών, το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε πως έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου δεξιού γονάτου. Ο χρόνος αποθεραπείας του Αμερικανού γκαρντ υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες».

Ο Χάρισον μετράει 7.6 πόντους κατά μέσο όρο σε 7 αγώνες στη φετινή Euroleague, με 39.1% στο δίποντο και 32.3% στο τρίποντο σε 19:05 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, έχοντας ως highlight το τρίποντο-νίκης σε «νεκρό» χρόνο επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ (16/10, 85-82). Αν συνυπολογίσουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή την απουσία του Χάρισον για έναν ολόκληρο μήνα, τότε ο χαρισματικός σουτέρ θα απουσιάσει από τους αγώνες απέναντι στις Άλμπα Βερολίνου (12/11), Μπαρτσελόνα (18/11), Βιλερμπάν (20/11), Μπασκόνια (26/11), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3/12), ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, στις 10 Δεκεμβρίου. Αν το διάστημα της αποχής είναι τελικά τρεις εβδομάδες, τότε ίσως προλάβει το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς