18 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Ποδαρικό με γκολάρα Ελ Αραμπί!

Ξανά μόνος του στην κορυφή! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να εκμεταλλευτεί τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ και επιβλήθηκε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης», ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας όπου πλέον βρίσκεται μόνος.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν πάτησαν την… μπανανόφλουδα στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά, οδήγησε σε λάθη τους Ερυθρόλευκους, ωστόσο στο καλό του διάστημα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Κουρμπέλη (πέρασε ελάχιστα άουτ), ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ζαχίντ και ένα σουτ του Γιόχανσον που απομάκρυνε ο Σα. Η ποιότητα του Ολυμπιακού και η σταθερότητα του Σα έκαναν τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία, παρότι στο πρώτο μέρος είχε αρκετές βεβιασμένες τελικές προσπάθειες που οδηγούσαν σε εύκολα πουλήματα της μπάλας και οι Πράσινοι κατάφερναν να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα.

Από την άλλη, ακόμα και στο κακό τους διάστημα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Μασούρα (έκανε τεράστια επέμβαση ο Διούδης στο τετ α τετ με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό), ενώ ο Σεμέδο από εκτέλεση φάουλ με κεφαλιά σημάδεψε τον Διούδη και δεν μπόρεσε να βρει γωνία.

Η εικόνα άλλαξε εντελώς στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Μπενζιά αντί του Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και κράτησαν χαμηλά τον Παναθηναϊκό που έδειχνε κουρασμένος και δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου. Να σημειωθεί πως ναι μεν πάτησαν περιοχή, αλλά φάση δεν δημιούργησε.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη διαμαρτυρήθηκαν στο 51′ σε πέσιμο του Μακέντα εντός περιοχής από πάτημα του Μπα σε προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας. Μια τέτοια φάση που μετά βίας θα δινόταν φάουλ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί πέναλτι. Ο διαιτητής Γκεστράνιους είδε τη φάση στην οθόνη και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να ανοίξει το σκορ: Ο Λάζαρος απέναντι από τον Διούδη σούταρε με το εξωτερικό και πέταξε στα… σκουπίδια την καταπληκτική πάσα του Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός, όμως, το πήρε… πάνω του. Με τον Βαλμπουενά να του βγάζει υπέροχη σέντρα από τα δεξιά -απόδειξη της ποιότητας του-,  εκτέλεσε στην κίνηση και έγραψε το 1-0. Ένα τελείωμα… παγκόσμιας κλάσης.

Δείτε ΕΔΩ το φανταστικό γκολ που σημείωσε ο Ελ Αραμπί.

Το ματς κρίθηκε σε εκείνη τη φάση, αφού ο Παναθηναϊκός ούτε δυνάμεις είχε, αλλά ούτε και την ποιότητα επιθετικά να… στριμώξει τον Σα που ήταν θεατής στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη -και γοήτρου- που τους έφερε στην κορυφή μόνους να ετοιμάζονται για ένα 2020… φωτιά. Μοναδικός στόχος το πρωτάθλημα και το… ιδανικό ποδαρικό τους έδειξε τον δρόμο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε (60′ Λάζαρος), Βαλμπουενά (94′ Κούτρης), Μασούρας (46′ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης (83′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (78′ Περέα), Ζαχίντ (71′ Μπεκ), Μακέντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς