19.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 80-70: Επιτέλους… defense-defense!

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να μείνει μέσα στην κούρσα της οκτάδας, καθώς επικράτησε της Μπασκόνια με 80-70, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 9-13, ενώ οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 8-14.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά πήρε αρκετές λύσεις, τόσο από τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, όσο και από το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ερυθρόλευκων, Οκτάβιους Έλις.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη περίοδο έδειξε ότι θέλει να είναι εκείνος που θα ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 25-24.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι σκλήρυναν πάρα πολύ την άμυνα τους και δέχθηκαν 13 πόντους στο δεκάλεπτο, έχοντας τον Βασίλη Σπανούλη καυτό (16 π, 4/5 τριπ). Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγούνταν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με έξι πόντους (43-37).

Η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί, ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκεται σε θέση… οδηγού και με τον Έλις (11 π) στο ντεμπούτο του να δείχνει για ποιό λόγο ήρθε στον Πειραιά, μπόρεσε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +8 (59-51).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τα ηνία με σχετική άνεση και με την άμυνα του να σπάει κόκαλα, μπόρεσε να μην απειληθεί σε καμία περίπτωση από την Μπασκόνια.

Τελικά, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 80-70 και είναι η πρώτη φορά από τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, που ο Ολυμπιακός δεν δέχεται πάνω από 70 πόντους. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους των Πειραιωτών είναι ο τραυματισμός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου γύρισε το δεξί του πόδι σε προσπάθειά του να κλέψει την μπάλα.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 43-37, 59-51, 80-70

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς