19 C
Athens

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0: Το χτύπημα της κόμπρας!

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς κοιτάει ψηλά και φέτος! Μετά από έξι χρόνια πήρε νίκη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League στην έδρα του απέναντι στη Μαρσέιγ (1-0).

Ήταν ένα ματς που κύλησε σε χαμηλό τέμπο. Ο Πορτογάλος κόουτς έχασε ανήμερα του αγώνα έναν πολύ σημαντικό παίκτη του λόγω κορωνοϊού (Καμαρά), αλλά τα πάντα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς. Και στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκε (ξανά) πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι οι Ερυθρόλευκοι!

Οι Γάλλοι απείλησαν με τον Τοβέν, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαν ιδέες στο παιχνίδι τους και τα περίμεναν όλα από τις ατομικές ενέργειες τόσο εκείνου, όσο και του Παγιέ που δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα.

Ο Εμβιλά έκανε το πρώτο του γεμάτο παιχνίδι με τους Ερυθρόλευκους και έβγαλε στο χορτάρι όλη του την ποιότητα παίζοντας και για τον απόντα Καμαρά! Εκείνος στο 10′ έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά το γύρισμα του Μασούρα και εκείνος που αναχαίτιζε όλες τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Ο Ελ Αραμπί στο 39′ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά η υπομονή που έδειχναν οι Ερυθρόλευκοι κάποια στιγμή θα επιβραβευόταν.

Η μοναδική μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 52′, εκεί όπου ο Ζοσέ Σα έδειξε την κλάση του. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας διόρθωσε το λάθος του Ελ Αραμπί και έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπενεβέντο σε τετ α τετ.

Ο Ολυμπιακός ξαναπήρε το πάνω χέρι και μπορεί το γκολ του Μασούρα στη συνέχεια να ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο οι αλλαγές του Μαρτίνς έδωσαν σε ένα ακόμα παιχνίδι τη λύση. Πρώτα ο Βαλμπουενά απείλησε σοβαρά τον Μανταντά που επενέβη σωτήρια και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πλήγωσε την πρώην ομάδα του.

Με μία υπέροχη γλυκιά σέντρα βρήκε τον Αχμέντ Χασάν που πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανταντά για το τελικό 1-0.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και Χασάν είχε κερδίσει μέτρα και επιβραβεύτηκε. Οι Γάλλοι κουράστηκαν και οι αλλαγές του Αντρέ Βίλας Μπόας περισσότερο μπέρδεψαν τη γαλλική ομάδα παρά την έκαναν καλύτερη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέδωσε… μαθήματα στον συμπατριώτη του, Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί σε έναν δύσκολο και συνάμα… περίεργο όμιλο και έδειξε πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομαδική δουλειά, η υπομονή και το καθαρό μυαλό. Πολύ περισσότερο δε, απέναντι σε μία ομάδα με παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και με ρόστερ υψηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΙΓ 1-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 90+1′ Χασάν

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (ΙΤΑ)

Κίτρινες:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Βαλμπουενά (90+3′ Σισέ), Μασούρας (84′ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (78′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90+3′ Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Βίλας Μπόας): Μανταντά, Αμαβί, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Σακάι, Γκουεγέ (85′ Στρούτμαν), Ρονζιέ, Σανσόν (77′ Κιζάνς), Παγέ (76′ Ράντονιτς), Τοβέν (82′ Ζερμέν), Μπενεντέτο (77′ Λουίς Ενρίκε).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0 (90+1′ Χασάν)

Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 3-1 (21′ πεν. Αγουέρο, 65′ Γκιντογκάν, 73′ Φεράν Τόρες / 14′ Λουίς Ντίας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Μάντσεστερ Σίτι 3

2. Ολυμπιακός 3

3. Μαρσέιγ 0

4. Πόρτο 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς