19 C
Athens

Ολυμπιακός: «Κλειδωμένη» η 11άδα για τη ρεβάνς στην Ελβετία

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, δεν επιθυμεί να ρισκάρει τίποτα ενόψει της ρεβάνς με τη Λουκέρνη την Πέμπτη και δεν έχει σκοπό για αλλαγές στο βασικό σχήμα

Το απόγευμα πετάει η αποστολή του Ολυμπιακού για την Ελβετία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λουκέρνη την Πέμπτη στον επαναληπτικό του 4-0 του Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επιθυμεί να ρισκάρει. Γι’ αυτό σύμφωνα με όσα έχει κάνει στις προπονήσεις μέχρι τώρα φαίνεται ότι η 11άδα είναι… κλειδωμένη.

Σαφέστατο προβάδισμα έχουν στον Ολυμπιακό όσοι αγωνίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι και μόνο μια αναπάντεχη απώλεια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ενόψει και της ανακοίνωσης της αποστολής μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση.

Ο Γιαννιώτης θα παραμείνει κάτω από την εστία με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Κώστα Τσιμίκα να καλύπτουν τις πτέρυγες στην άμυνα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Οι Ρόντερικ Μιράντα και Γιάγκος Βούκοβιτς θα είναι το δίδυμο των στόπερ.

Καμαρά και Μπουχαλάκης θα αποτελέσουν τα κεντρικά χαφ και μπροστά τους θα είναι ο Φορτούνης με επιτελικές αρμοδιότητες. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα κινούνται ο Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και ο Ποντένσε (αριστερά), ενώ η διάταξη 4-2-3-1 θα τον Γκερέρο ως σέντερ φορ.

Ο Μαρτίνς πέρα από τα συγχαρητήρια, που έδωσε στους παίκτες του για την άνετη νίκη στο πρώτο ματς και την καλή απόδοση, τους ζήτησε να μην εφησυχάζουν. Ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμα και ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Πορτογάλος θεωρεί τη συγκέντρωση και την πειθαρχία βασικούς παράγοντες, ώστε η ομάδα να αποδώσει το μάξιμουμ και να πάει δυνατή τόσο στην ρεβάνς, όσο και στον επόμενο γύρο με αντίπαλο την Μπασάκσεχιρ ή την Μπέρνλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς