15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Αβαντάζ για Γκιγιέρμε

Μετά τον Νάτχο, φέρνει και «6άρι» ο Ολυμπιακός και πιέζει για άμεση απάντηση τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τον Βραζιλιάνο «κόφτη», Γκιγιέρμε

Το πλεονέκτημα για την απόκτηση του Γκιγιέρμε (ή πιο σωστά Γκιλιέρμε, όπως προφέρεται στα πορτογαλικά) έχουν κερδίσει στον Ολυμπιακό και η διοίκηση της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια καλείται να απαντήσει άμεσα για τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ.

Και από την Ισπανία προκύπτει ότι οι ιθύνοντες της ομάδας από τη Γαλικία έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρόκειται να βρούνε τα λεφτά που ζητούσαν για τον 27χρονο παίκτη και πλέον έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους στα 3 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να εισπράξουν τα 4,5 εκατ. ευρώ που είχαν δώσει στην Ουντινέζε προ διετίας.

Άλλωστε, ο υποβιβασμός της Κορούνια στη β’ κατηγορία υποτίμησε την αξία όλων των παικτών της και δη του Βραζιλιάνου στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο». Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα ότι θέλουν να γλιτώσουν άμεσα τις 750 χιλ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως ο Γκιγιέρμε βρίσκονται σε δεινή θέση και ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ στις συζητήσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα με τον Βραζιλιάνο και να μεταφέρουν την πίεση προς την πλευρά των Γαλιθιάνων με τη μεταγραφή του Νάτχο, καθώς θεωρητικά δεν «καίγονται» για έναν ακόμα παίκτη. Τα νέα ταξίδεψαν με ταχύτητα φωτός στην Ισπανία και ο αθλητικός διευθυντής της Ντέπορ, Καρμέλο ντελ Πόθο, πρέπει να αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Η αλήθεια είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται επειγόντως και ένα «6άρι», όπως ο Γκιγιέρμε, καθότι ο Νάτχο είναι «8άρι». Αλλιώς, όμως, είναι να πηγαίνεις για μία ενίσχυση στην μεσαία γραμμή και αλλιώς για δύο.

Η πρόταση του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη στην παρούσα φάση και έχει δύο άξονες: Πρώτον καλύπτει το συμβόλαιο του Γκιγιέρμε και δεύτερον πληρώνει τώρα 1 εκατ. ευρώ για δανεισμό και άλλα 2 εκατ. ευρώ του χρόνου, εφόσον ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Βραζιλιάνου.

Είναι χαρακτηριστικό και το δημοσίευμα στη γαλιθιάνικη ιστοσελίδα elidealgallego με τίτλο: «Κρίσιμη εβδομάδα για τις αναχωρήσεις». Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η δύσκολη θέση της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αλλά και πως ο Ολυμπιακός είναι πιο «ζεστός» από οποιονδήποτε άλλο συνδιεκδικητή για τον Γκιγιέρμε. Υπάρχει, βεβαίως, το ενδιαφέρον από τη βραζιλιάνικη, Σάο Πάουλο, και κάποιες ισπανικές ομάδες, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην… pole position.

ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΑΓΚΟΥ
Μια άλλη λύση που έχουν εξετάσει στον Ολυμπιακό είναι του Μίκελ Άγκου της Πόρτο, αλλά οι πληροφορίες από την Πορτογαλία τον… στέλνουν στη Γαλλία. Πέρα από την Μαρσέιγ, για το Νιγηριανό χαφ ενδιαφέρεται και η Μπορντό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς