18.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Σημασία έχει το αποτέλεσμα και να είναι ήρεμος πριν την Άιντραχτ

Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο απόγευμα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως ευτυχώς για τους Πειραιώτες το γκολ από την εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί τους χάρισε τους τρεις βαθμούς αλλά και την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα πριν το σημαντικό της παιχνίδι με την Άιντραχτ.

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο από τον τρόπο που αμύνονταν οι γηπεδούχοι, που είχαν κλειστεί όλοι στην περιοχή τους και απλά περίμεναν τους παίκτες του Μαρτίνς.

Διάδρομοι ώστε να γίνει κίνηση μέσα στην περιοχή του Μελίσσα δεν υπήρχαν, οπότε επί 45 λεπτά παρακολουθούσαμε μια ανούσια κατοχή της μπάλας από τους Ερυθρόλευκους και κάποια σουτ από μακρινή απόσταση με τα οποία προσπάθησαν να απειλήσουν τον γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου.

Μετά το πρώτο γρήγορο γκολ θα περίμενε κανείς ότι η δουλειά θα γινόταν εύκολη. Ο Τικίνιο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ο Βέργος ισοφάρισε με ένα εξαιρετικό γκολ και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε την αντίδραση που πρέπει.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έγινε πιο κινητική και αύξησε την ένταση στην πίεση που ασκούσε στους γηπεδούχους.

Ο Βαλμπουενά αν και ήταν φανερό ότι έχει χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό έπαιζε με πάθος και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του που στο β’ μέρος έβαλαν τους γηπεδούχους στα σχοινιά και χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, έφτασαν στη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Ακολουθεί ένα κομβικό ματς για την πρωτιά στον όμιλο του Europa League. Η Άιντραχτ στη Γερμανία απέδειξε ότι διαθέτει καλή ομάδα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι προσεκτικός την προσεχή Πέμπτη.

Η νίκη στο Αγρίνιο του χάρισε την ηρεμία που χρειαζόταν ώστε να προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι χωρίς να αποσπάται. Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν πιάσει ακόμα τα στάνταρ τους, όμως όσο παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, τόσο θα μπορούν να δουλεύουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς