18.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: «Θόλωσε» από τον καπνό και το μεγάλο διπλό της Πόλης

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον νόμο τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, αδυνατώντας να στριμώξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Πράσινους - Έκανε... δουλίτσα ο Σλοβένος διαιτητής, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε δυο γρήγορες κίτρινες κάρτες στον Σάρλια και έδωσε όλα τα «κουκούτσια» στους φιλοξενούμενους

Με αμυντικό πλάνο και πρόθεση να κρατήσει το μηδέν με κάθε κόστος, ο Παναθηναϊκός υπέφερε στο Καραϊσκάκη αλλά άντεξε στην πίεση και απέσπασε βαθμό από τον Ολυμπιακό (0-0) που έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στην κορυφή και βρίσκεται στο -2 από ΠΑΟΚ και Βόλο.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στην αναμέτρηση, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό οι Πράσινοι άντεξαν απέναντι σε δύο επιθετικούς (Τικίνιο – Ελ Αραμπί) και για δεύτερη φορά φέτος μετά την πρεμιέρα στον Απόλλωνα κράτησαν το μηδέν στην εστία τους πανηγυρίζοντας τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά στην έδρα του μένει στο 0-0 – μετά την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο – και εμφανίστηκε χωρίς φρεσκάδα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όντας κουρασμένος και από τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμφάνιση που έφερε τη νίκη στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Οι γηπεδούχοι ασφαλώς μπορούν να έχουν παράπονα από κάποιες αποφάσεις του Σλοβένου Βίντσιτς που χαρίστηκε δις στον Σάρλια σε δύο μαρκαρίσματα-ορισμό της κίτρινης κάρτας στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, ενώ ορισμένα κόρνερ έγιναν… άουτ και ωφέλησαν τον Μπρινιόλι που έκανε το ντεμπούτο του στην πράσινη εστία.

Ο Ιταλός καθάρισε αρκετές φάσεις στον αέρα και ήταν συνολικά σταθερός όταν χρειάστηκε με εξαίρεση τη φάση της σέντρας-σουτ του Λαλά στο 70′ όπου η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του.

Για τον Ολυμπιακό ασφαλώς και η απώλεια βαθμών είναι μεγάλη ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση όπου η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό απουσιάζουν.

Οι διακοπές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος (συνολικά παίχτηκαν 21′ καθυστερήσεις σε δύο ημίχρονο) δεν βοήθησαν στο να έχει το παιχνίδι γρήγορο ρυθμό ενώ υπήρξαν και διακοπές για καθυστερήσεις.

Όσον αφορά στη συνολική εικόνα, οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν πολλούς παίκτες στην περιοχή για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς τους 3/5 βασικούς της παίκτες στην άμυνα.

Οι Πράσινοι δεν ήταν απειλητικοί και στην περιοχή τους έχασαν αρκετές κεφαλιές, με τους Σισέ, Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο από πλεονεκτική θέση να αστοχούν. Ο Μασούρας και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν επίσης άστοχοι στις δικές τους καλές στιγμές.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος το ματς άναψε στο 70′ με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με τον Αγκιμπού Καμαρά και τον Ρέαμπτσιουκ (απέκρουσε ο Μπρινιόλι) ενώ ο Παναθηναϊκός οχυρώθηκε για να αντέξει στην πίεση και δεν ήταν καθόλου απειλητικός με το 0-0 να τον αφήνει όμως ικανοποιημένο αφού μετρούσε δύο εκτός έδρας ήττες από ΠΑΣ και Άρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Βίντσιτς (ΣΛΟ)

Κίτρινες: Τικίνιο, Σισέ / Χατζηγιοβάνης, Μπρινιόλι, Λούντκβιστ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90+9′ Ρόνι Λόπες), Μαντί Καμαρά (90′ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (79′ Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης (79′ Μακέντα), Βιτάλ (90+9′ Αϊτόρ), Καρλίτος (90+3′ Μαουρίσιο)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

https://athlosnews.gr/marinakis-se-spanouli-se-theloume-na-synechiseis-konta-mas-eite-sto-podosfairo-eite-sto-basket/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς