19.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-73: Bullying στο ΣΕΦ!

Ένα απολαυστικό βράδυ χάρισε ο Ολυμπιακός στους φίλους του που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα καθάρισαν τη Μακάμπι με συνοπτικές διαδικασίες και πήραν τη νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, την οποία έβαλε στα σχοινιά από το πρώτο λεπτό, κι έχοντας διαφορά 27 πόντων στη λήξη του δεκαλέπτου, έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη, κάνοντας παράλληλα και διαχείριση δυνάμεων, αφού ακολουθεί το ντέρμπι της Basket League με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή ήταν η 7η φετινή νίκη των Πειραιωτών στο ΣΕΦ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ οι Πειραιώτες έφτασαν τους Ισραηλινούς στο 7-4.

Οι Πειραιώτες τρομοκράτησαν στην πρώτη περίοδο την Μακάμπι, αφού πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο στο οποίο σημείωσαν 35 πόντους και δέχτηκαν μόλις 8!

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πραγματικά απολαυστικοί και έκαναν ένα απίστευτο παιχνίδι, με τους Ισραηλινούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό και να δείχνουν χαμένοι στο παρκέ.

Σε αυτό το διάστημα ο Βεζένκοφ είχε 9 πόντους, ο Ντόρσεϊ 8, Παπανικολάου και Σλούκας από 5, 4 ο Φαλ και από 2 οι Λαρενζτάκης και Πρίντεζης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει τόσο καλό μπάσκετ, έδωσε και χρόνο συμμετοχής στον Έισι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και αγωνίστηκε για 2:22”.

Ο Ολυμπιακός έκανε πραγματικό… Bullying στους παίκτες του Σφαιρόπουλου που δεν έδειχναν ικανοί να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Στη δεύτερη περίοδο πάντως οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα. Έχοντας διαφορά 27 πόντων χαλάρωσαν και η Μακάμπι που διαθέτει πολύ αξιόλογους παίκτες προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά. Το ματς ήταν πλέον πιο ισορροπημένο και οι Ισραηλινοί δεν ήταν απλοί θεατές.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό στο +25 (51-46) και πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους για την 7η νίκη των Πειραιωτών στη διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν ανταγωνιστικοί και στην τρίτη περίοδο, όχι όμως σε βαθμό που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός συντηρούσε τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 20 πόντους και δεν είχε λόγο να αγχωθεί, αφού ουσιαστικά είχε καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει τη νίκη και να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Μακάμπι έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους 2 λεπτά πριν τη λήξη (87-68), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 90-73.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε ο Σλούκας που σημείωσε 18 πόντους.

Πλέον ακολουθεί το ντέρμπι της Basket League με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Δευτέρα, 22/11, ενώ τέσσερις μέρες μετά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς