16.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Ο Ελ Αραμπί έσπασε το μπλόκο του Σαράνοφ, Χριστούγεννα στο ρετιρέ!

Ο Σαράνοφ έπαιζε... μόνος του απέναντι στους Ερυθρόλευκους αλλά το 9ο γκολ του Ελ Αραμπί στο πρωτάθλημα ήταν εκείνο που χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακό, με το τελικό σκορ πάντως να μη μαρτυρά την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης

Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν ο Μπόγιαν Σαράνοφ στο Καραϊσκάκη είχε κρατήσει στο μηδέν τον Ολυμπιακό και είχε δώσει μια τεράστια πρόκριση στη Λαμία στο Κύπελλο (0-1). Ο γκολκίπερ της Λαμίας είχε απάντηση ακόμα και σε πέναλτι των γηπεδούχων που είχαν 28 τελικές αλλά γνώρισαν έναν αποκλεισμό αρκετά άδικο με τον τρόπο που ήρθε.

Ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2021 και συγκεκριμένα στο μεσημέρι της Κυριακής (19/12). Ο Σέρβος τερματοφύλακας επέστρεψε στο Φάληρο, έκανε ένα σωρό επεμβάσεις για να κρατήσει ζωντανή τη Λαμία αλλά αυτή τη φορά δεν ξύπνησε άσχημες μνήμες στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό, αφού οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν τη νίκη (1-0), με το τελικό σκορ να μην αποτυπώνει την εικόνα της αναμέτρησης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αγκιμπού Καμαρά όπως και στο Περιστέρι ήταν εκείνος που έδωσε την ευκαιρία στους Ερυθρόλευκους να ανοίξουν το σκορ με το πέναλτι που κέρδισε παρότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Πρώτα ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ (από πλάγια θέση τον Σαράνοφ), ο Αγκιμπού διεκδίκησε την μπάλα μπαίνοντας μπροστά από τον Γκέντσογλου που τον έσπρωξε και ο Γκορτσίλας έδειξε την παράβαση. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σαράνοφ απομάκρυνε στην αριστερή γωνία του και στην επαναφορά ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκείνο το λεπτό (19′) και έπειτα, οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ και οργανωμένα και ξεκίνησαν να «βομβαρδίζουν» την εστία του Σαράνοφ, ο οποίος κλήθηκε να αποκρούσει δις τα σουτ των Αγκιμπού Καμαρά και Μπουχαλάκη στο 20′, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο δύο λεπτά αργότερα.

Ο Αραμπούλι είχε προλάβει να δημιουργήσει απειλή στην εστία του Βατσλίκ με τον Τσέχο να απομακρύνει και από κόρνερ της Λαμίας (!) και ένα κακό κοντρόλ του Νούνιες, τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Λαλά άνοιξε στον Α. Καμαρά που σούταρε πάνω στον Σαράνοφ, αλλά ο Ελ Αραμπί ήταν στο σωστό σημείο να πάρει το ριμπάουντ και να σημειώσει το 1-0 πανηγυρίζοντας το 9ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Το ερυθρόλευκο πρέσινγκ ήταν ασφυκτικό και οι αμυντικοί της Λαμίας μαζί με τους χαφ δυσκολεύονταν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Ο Ρόνι Λόπες έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε ξανά. Ήταν σίγουρα ο MVP των φιλοξενούμενων ο γκολκίπερ των Φθιωτών και για καλή του τύχη κάποιες καλές τελικές από όσες ακολούθησαν ως το τέλος του πρώτου μέρους (κεφαλιά Ελ Αραμπί, σουτ Αγκιμπού Καμαρά και Ρόνι Λόπες) κατέληξαν εκτός εστίας.

Παρά τη διακοπή για την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος δίχως να έχει χάσει τον ρυθμό που είχε στο πρώτο. Ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί απείλησαν με το «καλησπέρα» (ο Σαράνοφ φώναξε «παρών») και αυτή η ορμή σταμάτησε κάπου στο 60′ όταν ξεκίνησαν και οι αλλαγές.

Η ένταση δεν ήταν η ίδια, η Λαμία οχυρώθηκε καλύτερα αλλά παρά το εύθραυστο 1-0 δεν είχε τρόπο να απειλήσει τον Βατσλίκ, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται επιτυχημένα το προβάδισμα του και να απειλεί ξανά στο 81′ όταν από κλέψιμο και κούρσα του Ονιεκούρου, ο Τικίνιο έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας αλλά σούταρε πάνω στον Σαράνοφ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μην έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του στις ευκαιρίες, ωστόσο πλέον το μυαλό του στρέφεται στη ρεβάνς με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο για τη νίκη που θα στείλει τους Ερυθρόλευκους στους «8» του Κυπέλλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 22′ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος / Προβυδάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57′ Μαντί Καμαρά), Μασούρας (57′ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (90+1′ Μπα), Ρόνι Λόπες (75′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (76′ Τικίνιο).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Τζανδάρης (85′ Τσούκαλος), Νούνιες (67′ Τιρόνε), Ελευθεριάδης (67′ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου, Αραμπούλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς