15 C
Athens

Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 12-10: Αγχώθηκε αλλά παρέμεινε στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε χωρίς τους δύο φουνταριστούς του νίκησε τη Γιαντράντ Σπλιτ με σκορ 12-10, παραμένοντας πρώτος στον όμιλό του στο LEN Champions League.

Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί σε έναν ακόμα αγώνα, με τους Φιλίποβιτς και Φουντούλη να «σβήνουν» τις απουσίες των Μουρίκη και Κολόμβου που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους Κροάτες, όμως η χαλάρωσή τους στο τέλος του γ’  δεκαλέπτου τους καρδιοχτύπησε, αφού έδωσε την ευκαιρία στην Γιαντράν να φτάσει στο 12-10 και να διεκδικήσει τη νίκη.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου όμως είδαν τον Μπίγιατς να λέει όχι σε κρίσιμες φάσεις και να διατηρεί τον Ολυμπιακό πρώτο και αήττητο, αφού σε τέσσερις αγώνες έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στην έδρα της Φερεντσβάρος.

Ο αγώνας:

Η Γιατράν σκόραρε στην πρώτη της επίθεση για το 0-1, όμως στη συνέχεια ακολούθησε καταιγίδα. Ο Φιλίποβιτς ισοφάρισε τον αγώνα στην επόμενη επίθεση κιόλας, ενώ οι Φουντούλης και Γενηδουνιάς σημείωσαν από ένα τέρμα, πριν ο Σέρβος κάνει το 4-1 με πέναλτι.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχουν στηρίχθηκαν για μια ακόμα φορά στην εκπληκτική τους άμυνα που είχε περιορίσει τους Κροάτες, που αν και κατάφεραν στην αρχή του β’ δεκαλέπτου να μειώσουν με τον Ντέλιτς, είδαν τον Φιλίποβιτς να απαντά για το 5-2.

Ο Ντέλιτς απάντησε και πάλι, όμως Γενηδουνιάς και Φουντούλης αύξησαν για πρώτη φορά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (7-3), ενώ ο Φιλίποβιτς την αύξησε ακόμα περισσότερο με το τέταρτό του γκολ στην αναμέτρηση.

Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με διαφορά 4 τερμάτων, αφού ο Μπούκιτς είχε μειώσει.

Ο Φιλίποβιτς συνέχισε το… βιολί του και στην τρίτη περίοδο κάνοντας το 9-4, ενώ ο Φουντούλης με πέναλτι αύξησε τη διαφορά στα έξι γκολ.

Οι Κροάτες μείωσαν σε 10-6, ο Φουντούλης έκανε το «καρέ» του για το 11-6, ενώ ο ίδιος παίκτης αύξησε τη διαφορά στο 12-6 και όλα έδειχναν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους…

Ωστόσο οι Κροάτες έκαναν κίνηση… ματ, έσφιξαν για τα καλά την περιφερειακή τους άμυνα και με ένα σερί 4-0 έφτασαν στο 12-10, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

Ενάμιση λεπτό περίπου πριν τη λήξη, ο Μπίγιατς έκανε μια εκπληκτική επέμβαση κρατώντας τη διαφορά στα δύο γκολ και διατήρησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ομίλου του.

Η διακύμανση: 4-1, 4-3, 4-3, 0-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Φιλίποβιτς 5, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Γιαντράν Σπλιτ (Μ. Σμόντλακα): Πόντρουγκ, Μπούριτς 2, Μάρινιτς, Τσάγκαλι, Μπούτιτς, Πέικοβιτς, Μπούκιτς 2, Χάρκοβ 2, Ντέλιτς 2, Στόγιανατς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 1, Άνιτς,

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς