17.1 C
Athens

Ολοταχώς για διακοπή πρωταθλήματος και η Σκωτία, αντιδρούν οι ομάδες

Η έξαρση του κορωνοϊού έχει υποχρεώσει τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης να βάλουν «λουκέτο», με την σκωτσέζικη Λίγκα να σκέφτεται ακόμα και την οριστική διακοπή της επαγγελματικής Football League.

Αν προχωρήσει αυτό τότε η Σέλτικ θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και η Χαρτς θα υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Οι ομάδες είχαν τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη (08/03) με τη Λίγκα, έτσι ώστε να δουν πως θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε οι ομάδες να ψηφίσουν για να παρθεί η τελική απόφαση και έτσι θα πρέπει οι 9 από τις 12 ομάδες της πρώτης κατηγορίας να δώσουν θετική ψήφο, έτσι ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις ομάδες στην τωρινή τους θέση στην βαθμολογία.

Βέβαια, υπάρχουν και αντίθετες φωνές, με τη Χαρτς να διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό αν κάτι τέτοιο προχωρήσει. Το ίδιο τονίζει και η Ρέιντζερς, η οποία είναι στο -13 από τη Σέλτικ, με έναν αγώνα λιγότερο και οκτώ αγωνιστικές να μένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, καθώς η UEFA έχει τονίσει πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες, ότι όποιο πρωτάθλημα σταματήσει οριστικά τότε οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έτσι, η σκωτσέζικη Λίγκα θα περιμένει μέχρι τις 23 Απριλίου, ημερομηνία που η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ορίσει ως καταλυτική για τις Ομοσπονδίες έτσι ώστε να αποφασίσουν το αν θα συνεχιστούν ή όχι τα πρωταθλήματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς