21.5 C
Athens

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Να κάνει τη δουλειά και να «πατήσει» κορυφή!

Ο Ολυμπιακός αναζητά την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, στο πλαίσιο της τρέχουσας σεζόν, προκειμένου να ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της φετινής Super League

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και η νίκη είναι μονόδρομος στην έδρα του ΟΦΗ, το μεσημέρι της Κυριακής (8/11, 15:00).

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Super League στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και αναζητούν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, σε αυτήν την περίεργη σεζόν λόγω της πανδημίας. Μπορεί να είναι μόλις το 2ο εκτός έδρας παιχνίδι τους στο Πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί η ισοπαλία 1-1 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα), αλλά μαζί με τα τρία ευρωπαϊκά ματς κόντρα σε Ομόνοια, Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα πανηγυρίσει τη νίκη μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με την εξασφάλιση του «τριπόντου», οι Πειραιώτες θα ανέβουν για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης και θα ισοβαθμίσουν με τον Άρη, έχοντας και δύο αγώνες λιγότερους (όπως και ο Άρης). Είναι κάπως «βαρύ» για τους νταμπλούχους Ελλάδας να μην έχουν ακόμα εκτός έδρας νίκη στη σεζόν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Η δουλειά στην Κρήτη πρέπει να γίνει πάση θυσία… Να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη των Ερυθρόλευκων εντός συνόρων μακριά από το Καραϊσκάκης σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου, στην έδρα του ΟΦΗ, με σκορ 3-1.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Μαρτίνς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από κάθε παχνίδι, τόνισε πως για να κατακτήσει μία το Πρωτάθλημα θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την έδρα του ΟΦΗ. Η πρώτη εμπειρία του Πορτογάλου τεχνικού από το «Γεντί Κουλέ» ήταν άσχημη, καθώς στις 21 Οκτωβρίου 2018 ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0. Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει για μία ακόμα φορά πολλές απουσίες, αλλά είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, που διαθέτει και ένα δύσκολο γήπεδο παρά την απουσία του κόσμου.

Καμία δοκιμή, αλλά οι αλλαγές (αν γίνουν) θα είναι μετρημένες

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε καμία δοκιμή στην τελευταία προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη, το Σάββατο (7/11). Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation, όπως έκανε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την προηγούμενη αγωνιστική. Η διάταξη 4-3-3 έχει το προβάδισμα και συγκριτικά με την ήττα στο Μάντσεστερ από τη Σίτι οι αλλαγές θα είναι μετρημένες. Δύσκολα θα είναι πάνω από δύο-τρεις και αν γίνουν και αυτές.

Ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, θα αγωνιστούν οι Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας. Ο Ντρέγκερ έχει κάποιες (λίγες) πιθανότητες για το δεξί άκρο της άμυνας αντί του Βραζιλιάνου. Οι Εμβιλά και Καμαρά είναι οι δύο σίγουροι στο χώρο του κέντρου, με τον Πέπε να έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Μπουχαλάκη και να είναι έτοιμος για την πρώτη συμμετοχή του ως βασικός. Από εκεί και πέρα, ο Μπρούμα διεκδικεί φανέλα βασικού και έχει το προβάδισμα για μία θέση στα «φτερά» έναντι του Μασούρα (αουτσάιντερ ο Ραντζέλοβιτς), με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να συμπληρώνουν την τριπλέτα. Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς σκέφτεται και τον Χασάν για τη γραμμή κρούσης. Ο Αιγύπτιος έχει «ρέντα» απέναντι στους Κρητικούς, με 5 γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι σε 200 λεπτά συμμετοχής. Τέλος, δύσκολα θα δούμε ως βασικό τον Φορτούνη, που επέστρεψε σε αποστολή αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σίμος προσανατολίζεται σε διάταξη 5-4-1, με τους Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντή, Βαφέα, Σελίμοβιτς, Κοροβέση, Μεγιάδο, Σακόρ, Μπαλογιάννη, Στάρτζεον, Γιάννου, να έχουν το προβάδισμα. Ο προπονητής του ΟΦΗ δεν υπολογίζει τους Γρίβα, Σόουζα, Βούρο, Γιαννούλη, Σολίς, Σαρντινέρο, Ναμπί, Μαρινάκη, Βαζ, Τσιλιανίδη. Έπειτα από 7 αγώνες, οι Κρητικοί έχουν μόλις μία νίκη στο Πρωτάθλημα (1-3-3).

Η ιστορία των αναμετρήσεων

Κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Ολυμπιακός κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια μεταξύ τους για τη Super League, φτάνοντας έτσι τις πέντε διαδοχικές νίκες. Ο ΟΦΗ έχει να νικήσει από τις 21 Οκτωβρίου 2018, 1-0 στο Ηράκλειο (35′ κεφαλιά Βουό). Αυτή είναι και η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από ομάδα της περιφέρειας! Αμέσως πριν ο Ολυμπιακός είχε άλλες επτά σερί νίκες επί του ΟΦΗ. Στα τελευταία 13 ματς ο Ολυμπιακός έχει 12 νίκες και μία ήττα. Η τελευταία ισοπαλία τους είναι στις 29 Οκτωβρίου 2011, 2-2 στο Καραϊσκάκης. Στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός νίκησε στα δύο περυσινά, ενώ έχασε το αμέσως προηγούμενο, αυτό του 2018. Είναι η μοναδική νίκη του ΟΦΗ στα τελευταία δέκα, όπου έχει οκτώ νίκες ο Ολυμπιακός, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα έξι από τα επτά τελευταία. Όσο για τη συνολική ιστορία στους μεταξύ τους αγώνες, σε 86 ματς ο Ολυμπιακός έχει 55 νίκες, ο ΟΦΗ 12, ενώ 19 ματς έληξαν ισόπαλα. Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 17 νίκες σε 43 αγώνες. Οι Κρητικοί έχουν 11, ενώ 15 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες.

Το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς