19 C
Athens

ΟΦΗ – Άρης 3-1: Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι Κρητικοί!

Μπορεί να αγωνίζονται χωρίς τον βασικό κεντρικό τους μέσο εδώ και καιρό (Μεγιάδο), μπορεί να συμβιβάζονται σταδιακά στην ιδέα πως ο Ναμπί δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι το 2020 λόγω τραυματισμού, μπορεί να έχασε τον κομβικό του μεσοεπιθετικό, Λισάντρο Σεμέντο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Άρη, όμως ο ΟΦΗ έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο καλή ομάδα είναι φέτος.

Οι Κρητικοί που προέρχονταν από την εκτός έδρας κόντρα στη Λαμία, έριξαν στο… καναβάτσο τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ» με 3-1 παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μάλιστα, έμειναν προσωρινά τρίτοι, ενώ ο Άρης απομακρύνθηκε από την τετράδα και έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του αμυντικά, στην επιστροφή του Κούεστα κάτω από τα δοκάρια.

Στο 12′ ο Γκάμα εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά και ο Ιντέγε με πλασέ αφού του στρώθηκε η μπάλα έγραψε το 0-1. Ο ΟΦΗ πήρε την μπάλα άρχισε να κάνει το παιχνίδι του και μετά από δύο καλές ευκαιρίες με Βαζ και Τσιλιανίδη, βρήκε την ισοφάριση με τον πρώτο. Οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα μετά το κλέψιμο του Σακόρ, ο Κοροβέσης έβγαλε στον Πορτογάλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σεμέντο πάγωσε τον ρυθμό μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν. Στο 71′ ο Φερέιρα που πέρασε στη θέση του συμπατριώτη του ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1), ενώ στο 73′ ο Φιγκεϊρέδο βγήκε τετ α τετ μετά την κάθετη του Τσιλιανίδη, και με λόμπα νίκησε τον Κουέστα για το τελικό 3-1. Ο Βραζιλιάνος φορ μάλιστα είχε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, ωστόσο το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Έτσι, ο ΟΦΗ άφησε πίσω την ήττα του από τη Λαμία και πλέον επικεντρώνεται στο ματς της Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου θα κυνηγήσει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89′ Μάνος), Βαζ (77′ Στάικος), Σεμέντο (37′ Φερέιρα)

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Μπα, Σάσα, Ματίγια (88′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε, Γκάμα (68′ Μαντσίνι), Λάρσον (79′ Ντιγκινί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς