17.5 C
Athens

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Περίπατος στη λιακάδα για την Ένωση (vids)

Η ΑΕΚ είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ με 0-2, χάρη στα τέρματα των Σάκχοφ στο 43′ και Τάνκοβιτς στο 71′. Με αυτή την νίκη η ΑΕΚ ανεβαίνει στην δεύτερη θέση, έχοντας 40 βαθμούς, ένα παραπάνω από τον τρίτο Άρη (39).

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο, με σκοπό να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Οι δύο προπονητές τοποθέτησαν τρεις χαφ στο κέντρο, και μοιραία το παιχνίδι παίχτηκε κατά κύριο λόγο στον άξονα.

Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που προσπάθησε να δίνει πλάτος στο γήπεδο, με τους Αλμπάνη και Λιβάι Γκαρσία να δημιουργούν μονίμως κινδύνους. Ο ΟΦΗ στον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού του, προσπάθησε να πάρει την μπάλα στα πόδια του για να παράξει ποδόσφαιρο.

Προβάδισμα στο 43′ με Σάκχοφ 

Η κατοχή μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μοιρασμένη, όπως και οι ευκαιρίες. Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με ωραίο σουτ του Στάικου, να περνάει λίγο άουτ στο 12′, ενώ ο 24χρονος χαφ στο 35′ σέρβιρε ωραία για τον Βούρο, ωστόσο η κεφαλιά του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 15′ με τον Ανσαριφάρντ, όταν έπειτα από πάσα του Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, ωστόσο ο Βάτερμαν σταμάτησε με το πόδι την προσπάθεια του Ιρανού. Στο 19′ οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθεια του Σάκχοφ, ωστόσο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 43′ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάκχοφ βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, με τους Κρητικούς να πληρώνουν την απροσεξία τους στα στημένα.

Το γκολ του Σάκχοφ:

Στο ίδιο μήκος κύματος το β’ ημίχρονο

Και στο δεύτερο ημίχρονο καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 50′ ο ιδιαίτερα δραστήριος Στάικος, ανάγκασε τον Αθανασιάδη να αποκρούσει εντυπωσιακά, το φάουλ που εκτέλεσε. Στο 61′ η ΑΕΚ λίγο έλλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Αλμπάνη να συνεργάζεται όμορφα με τον Γαλανόπουλο, και τον Βάτερμαν να γλιτώνει το αυτογκόλ την τελευταία στιγμή.

Ο Χιμένεθ πέρασε στο παιχνίδι τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα στο 66′ (αντί των Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ) και οι δυο τους πέντε λεπτά μετά συνδυάστηκαν άψογα, ο Ολιβέιρα έστρωσε ωραία στον Τάνκοβιτς, και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης με ωραίο πλασέ.

Το γκολ του Τάνκοβιτς:

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση μήπως καταφέρει να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αντίθετα η ΑΕΚ κινούταν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο. Στα αξιοσημείωτα φυσικά το ντεμπούτο του Λουκ Καστάνιος με την φανέλα του ΟΦΗ.

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Σκόρερ: – /Σάκχοφ, Τάνκοβιτς
Κάρτες:
  – / Σιμάνσκι, Λάτσι, Γκαρσία

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος (Γροίβας 60′), Διαμάντης, Γιαννούλης, Κοροβέσης (Λυμπεράκης 83′), Ουές, Στάικος (Ντε Γκούζμαν 69′), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (Καστάνιος 83′)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι (Νεντελτσεάρου 56′), Σβάρνας, Μπακάκης (Σιμόες 75′), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (Χριστόπουλος 75′), Αλμπάνης (Τάνκοβιτς 66′), Ανσαριφάρντ (Ολιβέιρα 66′)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς