22.4 C
Athens

Ο Βασιλιάς υποκλίθηκε στον τεράστιο Έλληνα Πρίγκιπα!

Άρτιος, συγκεντρωμένος, πνευματικά και σωματικά έτοιμος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε και τον Βασιλιά του τένις, Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό του Nitto ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του. Στο τουρνουά των κορυφαίων!

Κόντρα στον Ελβετό Θρύλο του αθλήματος, ο μυθικός και κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία είχε απάντηση, ενώ έδειξε με το… καλησπέρα της αναμέτρησης πόσο έτοιμος ήταν για αυτό το ματς.

Ο 21χρονος κράτησε το σέρβις του, έκανε νωρίς το μπρέικ, προηγήθηκε με 3-0 και στο έβδομο σετ πόιντ του στο τελευταίο και απίστευτο γκέιμ του πρώτου σετ, έφτασε στην κατάκτηση με 6-3.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ: Ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά μπρέικ στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του, ο Φέντερερ ισοφάρισε στα μπρέικ όμως και το σετ ήρθε στα ίσα (2-2). Ο Έλληνας τενίστας με απόλυτη συγκέντρωσε έσπασε το σέρβις του Ελβετού και κράτησε το σέρβις του για να φτάσει στη νίκη με 6-4 και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα σε Τιμ ή Ζβέρεφ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς