31.4 C
Athens

Ο Θρύλος την «έπνιξε» μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό και νίκη στη Βαρκελώνη (69-60) με εκπληκτικό Μιλουτίνοφ, άμυνα από γρανίτη και σοφή διαχείριση από Μπλατ

Ο Ολυμπιακός «γονάτισε» εύκολα την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας πραγματοποιώντας πολύ μεστή εμφάνιση και στις δυο μεριές του παρκέ. Σοφή διαχείριση από Μπλατ που οδήγησε σε αδυναμία των Καταλανών να απειλήσουν σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, για να αναμετρηθεί με την ομώνυμη Μπαρτσελόνα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ανώτερη καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από την αντίπαλό της και πήρε ένα τεράστιας σημασίας διπλό για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” ξεκίνησε καλά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιζαν σκληρή άμυνα και δεν άφηνε χώρους στους Ισπανούς. Ο Ολυμπιακός με υπομονή έχτιζε στην επίθεση, παίρνοντας ενέργεια κυρίως από τις αμυντικές του επιδόσεις, κυκλοφορώντας εξαιρετικά τη μπάλα.

Μετά το 14-17 της πρώτης περιόδου δεν άλλαξαν και πολλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός δεν άφηνε περιθώρια στη Μπαρτσελόνα να βρει ελεύθερα σουτ, ενώ κάτω από τα δύο καλάθια κυριαρχούσε ο συνήθης ύποπτος, ξέτετε…ο Μιλουτίνοφ!

Φανταστικός ο Σέρβος, μάζευε όλα τα σκουπίδια και έδινε στον Ολυμπιακό ώθηση μαζί με τον Πρίντεζη, ανανεώνοντας διαρκώς επιθέσεις. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 30-32, ένα σκορ που θα μπορούσε να ναι και μεγαλύτερο αν οι “ερυθρόλευκοι” ήταν κομματάκι πιο προσεκτικοί στα σουτ δύο πόντων.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού εδραιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί που η διαφορά άνοιξε και οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Στο συγκεκριμένο διάστημα έγιναν απλά μπασκετικά πράγματα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τους παίκτες του να γυρνούν ταχύτατα τη μπάλα στη περιφέρεια, βρίσκοντας είτε τον Μιλουτίνοφ είτε μπόλικα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75.

Στην εξίσωση είχε μπει και ο Σπανούλης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βάζει 4 τρίποντα, να τρέχει σαν να είναι 25 χρονών και να σπάει τη πίεση της Μπάρτσα. Η τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους στη τελευταία επίθεση της περιόδου, με τον Οριόλα να σουτάρει και να σημαδεύει”σίδερο” με τη μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει μέσα.

Το επιμέρους λοιπόν, 18-23 είχε βάλει τις βάσεις για το ροζ φύλλο αγώνα στους Πειραιώτες. Στη τελευταία περίοδο με ιδιαίτερα χαμηλό σκορ (12-14), η παίκτες του Πέσιτς έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψουν, με τους φιλοξενούμενους να είναι ψύχραιμοι και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 69-60.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μάζεψε 12 παραπάνω ριμπάουντ (37-25), και 17 επιθετικά!

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό και MVP του αγώνα ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, κάνοντας double-double, ενώ για τη Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Κλαβέρ με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς