21.5 C
Athens

Ο… Σκουλάς έκανε τη διαφορά στο Ξάνθη – Ατρόμητος (vids)

Με ένα πέναλτι «φάντασμα» που υπέδειξε ο διαιτητής Σκουλάς σε πέσιμο του Κάστρο, η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου στα Πηγάδια

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Ξάνθη μετά από έξι παιχνίδια, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου στα Πηγάδια. Καθοριστική η φάση του 58ου λεπτού όπου ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα σε πέσιμο του Κάστρο στην περιοχή του Ατρομήτου

Οι δύο ομάδες έδωσαν εξ’ αρχής έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση. Η πρώτη επίθεση των φιλοξενούμενων ήταν και η… τυχερή, καθώς ο Βασιλακάκης βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 0-1 για τον Ατρόμητο, πετυχαίνοντας το 12ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη δεν τα παράτησε και απείλησε με τον Μπαριέντος τρία λεπτά αργότερα, για να απαντήσει με νέα ευκαιρία στο 11′ ο Ατρόμητος με την κεφαλιά του Κουλούρη που βρήκε τον Ζίβκοβιτς σε ετοιμότητητα.

Η απουσία του Μάντσον στη μεσαία γραμμή του Ατρομήτου ήταν εμφανής μιας και η Ξάνθη να κερδίζει εύκολα την μπάλα και με τον πολύ κεφάτο Τζουρίτσκοβιτς πατούσε εύκολα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 35′, ο Σέρβος ισοφάρισε σε 1-1 όταν στη σέντρα του Αλμέιδα από τα αριστερά ο Κάστρο άφησε την μπάλα και εκείνος πλάσαρε τον Μέγερι.

Μάλιστα, η ακριτική ομάδα είχε την ευκαιρία να κάνει και την ανατροπή, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε ο Κάστρο από τα δεξιά απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Κιβρακίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Στο 58′ ο Σκουλάς υπέδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Κάστρο, με το ριπλέι να μη δικαιώνει τον Έλληνα ρέφερι, καθώς ο Αργεντινός… έμπλεξε τα πόδια του.

Ο Κάστρο ευστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι και «υπέγραψε» την ανατροπή για την Ξάνθη (2-1). Ο Αργεντινός, μάλιστα, είδε το πλασέ του να περνά άουτ ύστερα από σέντρα του Μπαριέντος στο 73′.

Στο τελευταίο 15′ του αγώνα, ο Νταμίρ Κάναντι τα έπαιξε… όλα για όλα περνώντας στο ματς τον Κωτσόπουλο, αντί του Μπουσούλατζιτς χωρίς όμως να αλλάζει κάτι ιδιαίτερα στην εικόνα του.

Με αυτό το τρίποντο, η Ξάνθη έπιασε τον Παναθηναϊκό στην πέμπτη θέση με 23 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 29.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (81′ Οκάν), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Τζουρίτσκοβιτς (89′ Γέντρισεκ), Καντά (65′ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης Μπουσούλατζιτς (74′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Κουλούρης, Μπρούνο (64′ Μούγιακιτς), Ενσικουλού (46′ Γιαννούλης).

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

To 1-0 με τον Κουλούρη:


H ισοφάριση της Ξάνθης με τον Τζουρίτσκοβιτς:


Το πέναλτι που υπέδειξε ο Σκουλάς και το 2-1 με τον Κάστρο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς