19.1 C
Athens

Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει: -6 στον Ολυμπιακό!

Η ΕΟΚ τιμώρησε με τη μάξιμουμ ποινή τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ παίρνει θέσεις στα χαρακώματα

Τι κι αν επρόκειτο για αγώνα κυπέλλου και διοργάνωση ΕΟΚ; Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τον Ολυμπιακό με ποινές ΕΣΑΚΕ και πρωταθλήματος και όχι με αυτές της ΕΟΚ. Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως, δεν έχει σημασία αν προβλέπεται ή όχι κάτι τέτοιο, αλλά τι λένε ανάλογες αποφάσεις κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FWS, ο Ολυμπιακός κατέθεσε στην υπερασπιστική του γραμμή παλαιότερες αποφάσεις, βάσει των οποίων η προβλεπόμενη ποινή είναι το -1. Η απόφαση του -6 υπονοεί πως τα όσα κατέθεσαν οι Ερυθρόλευκοι δε λήφθηκαν υπόψη.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως αν οι Πειραιώτες έχουν δίκιο και αποδεδειγμένα έχουν επικαλεστεί δεδικασμένα του παρελθόντος, πολύ απλά μιλάμε για κακοδικία. Η οποία ενδεχόμενη κακοδικία συνιστά ουσιαστικά επίδειξη δύναμης του συστήματος που ο Ολυμπιακός κατήγγειλε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Τετάρτης…

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: «Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς