20.7 C
Athens

Ο ΠΑΟΚ τρίτος σε κερδισμένα πέναλτι σε όλη την Ευρώπη από το 2018, 10ος ο Παναθηναϊκός!

Φανερά επωφελημένος είναι ο ΠΑΟΚ από τη «λευκή βούλα», σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών.

Η συγκεκριμένη μελέτη είχε σκοπό να αναδείξει τις ομάδες που έχουν λάβει τα περισσότερα σφυρίγματα από την σεζόν 2018-19, όσον αφορά την εσχάτη των ποινών, με τον Δικέφαλο του Βορρά να καταλαμβάνει την τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, για κάθε 257 λεπτά παιχνιδιού που περνούν ένα πέναλτι καταλογίζεται υπέρ των Ασπρόμαυρων, με το 75% των εκτελέσεων να καταλήγουν στα δίχτυα. Μοναδικοί που τους προσπερνούν στην σχετική λίστα, είναι ο Ερυθρός Αστέρας (239′) και Ντιναμό Κιέβου (256′).

Να σημειωθεί επίσης πως στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καταλαμβάνει την θέση νούμερο 10. Στην περίπτωση των Πράσινων κάθε 302′ λεπτά αγώνα αντιστοιχούν σε μία εκτέλεση από τα 11 μέτρα, με το Τριφύλλι να έχει ποσοστό επιτυχίας 79%.

Όσο για τον μακράν πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αυτός βρίσκεται πολύ μακριά από τις προαναφερθείσες ομάδας στην 60η θέση της λίστας. Μπορείτε να δείτε την σχετική έρευνα εδώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς