17.8 C
Athens

Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0: Ο υπερηχητικός Χάλαντ έλαμψε στο comeback της Bundesliga

Άδειες κερκίδες, πανηγυρισμοί με αγκώνες και αναπληρωματικοί στους πάγκους με μάσκες ήταν μόνο μερικά από τα νέα δεδομένα στην επιστροφή της Bundesliga. Και αυτά θα πρέπει να συνηθίσουμε τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον στη Γερμανία.

Με αρκετά χορταστικά ματς στη μεσημεριανή ζώνη, οι ομάδες έδειξαν πόσο τους… έλειψε το ποδόσφαιρο. Η Ντόρτμουντ το έπιασε από εκεί που σταμάτησε: Στο ντέρμπι του Ρουρ επιβλήθηκε με 4-0 της Σάλκε και με τον Χάλαντ να έχει ένα γκολ και μία ασίστ. Ο διεθνής Νορβηγός έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και έδειξε πως είναι ικανός να βοηθήσει τους Βεστφαλούς να διεκδικήσουν τα σκήπτρα από την Μπάγερν.

Στο 29ο λεπτό ήταν εκείνος που έκανε σεφτέ στην επιστροφή του πρωταθλήματος και πέτυχε το πρώτο γκολ στην εποχή του… κορωνοϊού, παίρνοντας την πάσα-δώρο του Αζάρ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου από δεύτερη υπέροχη συνεργασία, ο Γκερέιρο έγραψε το 2-0, ενώ με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος (48′) ο Χάλαντ τσίμπησε την μπάλα και έβγαλε τον Μπραντ στην αντεπίθεση και ο Γερμανός εξτρέμ με όμορφη πάσα έδωσε στον Αζάρ για το 3-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 63′ ο Γκερέιρο μετά την εκπληκτική κάθετη του Χάλαντ. Ο διεθνής Πορτογάλος μπακ χαφ είπε «ευχαριστώ» στον Νορβηγό και με το εξωτερικό διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που έφερε την Ντόρτμουντ -έστω και προσωρινά στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Την ίδια ώρα, η Λειψία γνώρισε ισοπαλία-σοκ με τη Φράιμπουργκ εντός έδρας. Ο Γκίλντε στο 35′ σόκαρε με τυχερό τρόπο τους «ταύρους», ενώ ο Πούλσεν με κεφαλιά στο 77′ από την υπέροχη σέντρα του Καμπλ έγραψε το τελικό 1-1 που έβγαλε ουσιαστικά την ομάδα του Νάγκελσμαν από το κάδρο διεκδίκησης του τίτλου.

Με τα διαδοχικά λάθη του Ακπογκουμά στην άμυνα της Χόφενχαϊμ, η Χέρτα πήρε τεράστια νίκη με 3-0 εκτός έδρας και ο Μπρούνο Λαμπαντία ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στον πάγκο των Βερολινέζων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 16/5

Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0 (29′ Χάλαντ, 45′, 63′ Γκερέιρο, 48′ Αζάρ)

Λειψία – Φράιμπουργκ 1-1 (77′ Πούλσεν / 35′ Γκίλντε)

Χοφενχάιμ – Χέρτα Βερολίνου 0-3 (58′ αυτ. Ακπογκουμά, 60′ Ιμπίσεβιτς, 74′ Κούνια)

Φόρτουνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν 0-0

Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 1-2 (54′ Γέντβαϊ / 43′ Στέφεν, 90+1′ Γκίντσεκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 17/5

Κολωνία – Μάιντς (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν (19:00)

Δευτέρα 18/5

Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν (21:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς