17.4 C
Athens

Νίκη αγγαρείας κόντρα στον Απόλλωνα (vid)

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα (1-0) και διατήρησε το προβάδισμα για την τέταρτη θέση λίγες μέρες πριν τον «τελικό» με τον Άρη

Μετά από τρεις σερί ήττες από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ που προπορεύονται στη βαθμολογία, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα και έφτασε τους 46 βαθμούς, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα για την τέταρτη θέση (+3 από τον Άρη).

Η αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Λίγο οι άσχημες καιρικές συνθήκες, λίγο η βαθμολογική κατάσταση των δύο ομάδων, το θέαμα δεν ήταν και το καλύτερο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Κυριάκο Κιβρακίδη. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ και μετά την πάσα του Ουάρντα και η σεμνή τελετή έλαβε… τέλος.

Ο κινητικός Ενσικουλού δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Ρισβάνης έχασε σημαντική ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας προσπάθησε να δημιουργήσει σημαντικές στιγμές, με τον Ελ Χέλβε να προσπαθεί να βγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η μοναδική καλή στιγμή σημειώθηκε από τον Ναζλίδη, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Ουγκράι στην αγωνιστική δράση μετά τον Νοέμβριο, όπως και η επανεμφάνιση του διαιτητή Θανάση Τζήλου, ο οποίος δεν πέρασε… απαρατήρητος. Στο 71ο λεπτό ο Κιβρακίδης έκανε ένα πολύ βίαιο μαρκάρισμα στον Στάθη, αλλά ο Έλληνας ρέφερι του έδειξε κίτρινο χρώμα κάρτας, αντί για κόκκινο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς