19.1 C
Athens

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ομογενής που ύψωσε ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο (pics, video)

Την είδηση του θανάτου του μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας • Αναφέρουν ότι έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη όταν αρνήθηκε να παραδοθεί

Tραγική κατάληξη έχει όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ η ένταση που σημειώθηκε το πρωί, όταν Ελληνας ομογενής, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, ύψωσε λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι, καθώς λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από καταδίωξη.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat), ή Βουλιαράτες, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Όπως αναφέρει ο αλβανικός Τύπος, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία, λίγο αργότερα. Τότε, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή αν πυροβόλησε στον αέρα.

Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανήρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Η ενέργειά του προκάλεσε πρωτοφανή κινητοποίηση και ξεκίνησε μια καταδίωξη, με την αλβανική αστυνομία να ζητά τη συνδρομή των ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.  Κάποια Αλβανικά Μέσα τον σχετίζουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα πολλά Μέσα της Αλβανίας, δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε: «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη….. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Himara.gr, το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί, όταν ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών, προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων «Rinea» και στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα και με το syri.net ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσιφάς (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών φέρεται να είναι νεκρός.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς