23.8 C
Athens

Νέα στοιχεία για Λάζαρο δίνουν τη… νίκη στον Ολυμπιακό

Άφαντο το συμβόλαιο της ΑΕΚ, παρέμβαση ΠΣΑΠ υπέρ του παίκτη και προσφυγή των Πειραιωτών κατά της Ένωσης

Νέα στοιχεία συνόδευσαν την αναβολή για τη Δευτέρα 23 Ιουλίου της προσφυγής της ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών της ΕΠΟ.

Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει, όπως ισχυρίζεται ότι διαθέτει, συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή στη Super League το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει την ΕΕΟΔ προκειμένου να μην απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσφυγή της.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε προσφυγή κατά της ΑΕΚ για την ίδια υπόθεση, η οποία θα πρέπει να συνεκδικαστεί.

Το τρίτο αφορά την πρόσθετη παρέμβαση που κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών υπέρ του Χριστοδουλόπουλου, ζητώντας την απόρριψη της προσφυγής της ΑΕΚ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Βασίλη Δημακόπουλο και Λίνα Σουλούκου και ο διεθνής μεσοεπιθετικός από την Άσπα Σουλούκου και τον Ιωάννη Χατζησαβάογλου.

Το πρωταρχικό στοιχείο για την αναβολή ήταν η προσκόμιση από την ΑΕΚ του περίφημου συμβολαίου του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητάει την κατάθεση του συμβολαίου που υποστηρίζει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει με τον Χριστοδουλόπουλο. Αν το καταθέσει στην εκδίκαση δεν υπάρχει ουσία, καθώς αυτό πρέπει να γίνει προγενέστερα για να ενημερωθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Δημακόπουλος προς την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

«Καλούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ καλόπιστα να καταθέσει το συμβόλαιο», πρόσθεσε η Λίνα Σουλούκου.

Όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Ανδρόνικος είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να δώσει τέτοια εντολή στην ΑΕΚ, η Λίνα Σουλούκου επισήμανε ότι η Επιτροπή αρνείται να διατάξει την ΠΑΕ ΑΕΚ να προσκομίσει ένα έγγραφο που θα βοηθήσει την υπεράσπιση.

Η επιμονή για να υποχρεωθεί η ΑΕΚ να δώσει το συμβόλαιο που ισχυρίζεται ότι διαθέτει, συνεχίστηκε από τον Βασίλη Δημακόπουλο ο οποίος τόνισε: «Η ΑΕΚ επικαλείται ένα συμβόλαιο που υποστηρίζει ότι έχει με τον ποδοσφαιριστή και την καλούμε να καταθέσει το συμβόλαιο στην επιτροπή σας».

Σε ερώτηση της έδρας αν η ΑΕΚ έχει καταθέσει το συμβόλαιο στην Super League, ο B. Δημακόπουλος ήταν αφοπλιστικός: «Όχι βέβαια».

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου από την πλευρά της ανέφερε ότι: «Έχουμε ενημερωθεί για το αίτημα της αναβολής. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να δικάσουμε την υπόθεση. Η αναβολή είναι στην κρίση σας».

Όσον αφορά τα περί καλοπιστίας, ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης, Μηνάς Λυσάνδρου είπε: «Η καλοπιστία να γίνεται σε τάιμινγκ που θα προλαβαίνει δυσάρεστες καταστάσεις».

Η επιτροπή δεν «πίεσε» την ΑΕΚ να καταθέσει συμβόλαιο από τη στιγμή που υπήρχε αίτημα αναβολής της υπόθεσης και δεν είχε δικαίωμα να μπει στην ουσία και να εξετάσει τα στοιχεία του φακέλου. Έτσι δόθηκε αναβολή και πλέον την Δευτέρα που θ’ αρχίσει η εξέταση της υπόθεσης αν κατατεθεί συμβόλαιο ο Ολυμπιακός είναι εύλογο να ζητήσει νέα αναβολή για να το μελετήσει και να καταπολεμήσει νομικά το κύρος του, αν δεν κατατεθεί τότε θ’ απορριφθεί η προσφυγή της ΑΕΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς