20.7 C
Athens

Μπερτομέου: «Μπορείς να παίζεις στη Euroleague χωρίς να συμμετέχεις σε εθνικό πρωτάθλημα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ρίχνει... χαστούκι στα «παπαγαλάκια», ξεκαθαρίζοντας ότι οι ομάδες μπορούν να παίξουν στην Ευρωλίγκα ακόμη και αν δεν παίζουν στο εθνικό τους πρωτάθλημα!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Ρεάλ Μαδρίτης και τις απειλές για αποχώρηση από το εθνικό πρωτάθλημα. Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague ξεκαθάρισε ότι μπορεί μία ομάδα να παίξει στη διοργάνωση, ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται σε εθνικό πρωτάθλημα.

Αυτή η δήλωση αφορά φυσικά και τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι σε κόντρα με την ΕΟΚ ύστερα από την «σφαγή» στον ημιτελικό του Κυπέλλου και την αποχώρηση της ομάδας. Και πραγματικά, αποτελεί μεγάλο χαστούκι σε όσα παπαγαλάκια βιάστηκαν να προεξοφλήσουν δήθεν «κυρώσεις», μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις σε βάρος των Ερυθρόλευκων…

Αναλυτικά:

«Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το πού βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων μελών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των έντεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χωρίς να συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα.

Θα είχα πολλή ανησυχία αν ένα κλαμπ, μετά από μία διαιτητική διαμάχη, ήθελε να φύγει από την διοργάνωση επειδή έχουμε μία άλλη λειτουργία, πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους, αλλά η Euroleague είναι μία εταιρεία, όχι ομοσπονδία. Ο τρόπος δουλειάς μας είναι διαφορετικός, σχετίζεται με business».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς