21.4 C
Athens

Μπαρτζώκας: Σημαντική νίκη, είμαι χαρούμενος που είδα κόσμο στο γήπεδο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγία Πετρούπολη, τονίζοντας πως χάρηκε που είδε κόσμο στο γήπεδο της Ζενίτ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών ύστερα από δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο τέλος, αλλά μετράει η νίκη και ο προπονητής των Ερυθρόλευκων στάθηκε στην παρουσία του κόσμου στη «Sibur Arena».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Ήμασταν μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς και για αρκετή ώρα με διψήφιες διαφορές. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, είχαμε κάποιες δυσκολίες στην τέταρτη περίοδο, όταν επιτρέψαμε στη Ζενίτ να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τους τρομερούς σουτέρ που έχει. Σε αυτήν την περίοδο κάναμε πολλά λάθη. Ο κόουτς Πασκουάλ άλλαξε σε άμυνα ζώνης και εμείς χρειαστήκαμε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ζενίτ γύρισε στο ματς, αλλά στο τέλος με δύο-τρία plays στην άμυνα και άλλα τόσα στην επίθεση, βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη και τελειώσαμε το ματς, όπως θέλαμε. Για εμάς ήταν μία σημαντική νίκη. Συγχαρητήρια στη Ζενίτ. Θα ήθελα να πω πώς είμαι πολύ χαρούμενος, που ύστερα από αρκετό καιρό, είδα κόσμο στο γήπεδο. Γιατί το μπάσκετ είναι για τον κόσμο».

Σε ερώτηση για τη Ζενίτ και ποια εκδοχή της θεωρεί πιο «σκληρή», εκείνη που αντιμετώπισε τον Ιανουάριο ή την τωρινή, ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε: «Δεν γίνεται να συγκρίνεις τις δύο ομάδες. Είναι διαφορετική η κατάσταση λόγω του Covid. Μερικές φορές δεν είναι καθαρά μπασκετική υπόθεση, αλλά το πώς χειρίζεσαι την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σχεδόν όλη η ομάδα διαγνώστηκε θετική στον ιό και δεν είναι εύκολο μετά από κάτι τέτοιο να επιστρέψεις αμέσως σε καλή κατάσταση και στις νίκες. Είχαν να παίξουν ένα μήνα. Όπως λέω, κάθε αγώνας είναι μία διαφορετική ιστορία και μία διαφορετική κατάσταση. Και εμείς έχουμε διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύουμε πως φέτος έχουμε πιο δυνατή ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε αυτό».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως η φετινή Ευρωλίγκα μοιάζει με λοταρία, ο Μπαρτζώκας είπε: «Ναι, αυτή ακριβώς είναι η άποψή μου. Για αυτό φιλοσοφία μου είναι πως φέτος πρέπει να περιμένεις τα πάντα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι μόνο να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για μήνες, για πολλά παιχνίδια… Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πόσοι παίκτες είναι υγιείς και πώς θα είναι η επόμενη προπόνησή μας ή το επόμενο παιχνίδι μας. Και αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Μερικές φορές είσαι τυχερός. Για παράδειγμα εμείς αντιμετωπίσαμε στην προηγούμενη αγωνιστική την Εφές με φουλ ρόστερ, επέστρεψε ο Λάρκιν, τώρα δύο βασικοί παίκτες της νόσησαν από Covid… Άρα, πρώτα από όλα, δεν ξέρεις πως θα είναι η δική σου ομάδα και δεν ξέρεις πως θα είναι και η αντίπαλη ομάδα. Ας σκεφτούμε, όμως, πρώτα από το μπάσκετ την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε υγιείς όλοι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τηρούμε τις αποστάσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς