16.9 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80: Το πάλεψε και με το παραπάνω

Ήταν διαφορετικό αυτό το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, όπου ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια, οι Ερυθρόλευκοι παρότι κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» δεν είχαν στη διάθεση τους τον κομβικό σε άμυνα και επίθεση, Νίκολα Μιλουτίνοφ, παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι.

Κόντραραν τους Καταλανούς στα ίσα για ένα ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα, ωστόσο σταδιακά η Μπαρτσελόνα άρχισε να δείχνει το βάθος του ρόστερ της και να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση που τη διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε δηλώσει πριν το ματς πως η ομάδα του Πέσιτς είναι η πληρέστερη ομάδα στη διοργάνωση και δεν είχε άδικο: Μια ματιά στον πάγκο των Καταλανών την ώρα που… οργίαζε ο Μίροτιτς στο πρώτο ημίχρονο με double double, επιβεβαίωνε του λόγου το αληθές.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα επτά πόντων (9-2), το οποίο εκτόξευσαν στους δώδεκα (20-8) σε διάστημα που ο Μίροτιτς πετούσε… σπίθες. Με τον Σάσα Βεζένκοφ να μπαίνει στο ματς και να βγάζει ενέργεια στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Κεμζούρα παρουσίασαν εκπληκτική εικόνα στο παρκέ, περιόρισαν τον Ντέιβις και σκόραραν στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 27-21, 27-28, σε ένα διάστημα που ο Μπόλντγουιν συνέβαλε τα μέγιστα με επιθετική άμυνα και πίεση στην μπάλα.

Ο Μίροτιτς με τους έντεκα πόντους και τα δέκα ριμπάουντ ήταν εκείνος που δεν άφησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο καλό του διάστημα. Στο δεύτερο μέρος και στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε η (φυσιολογική) κατάρρευση των Ερυθρόλευκων, αφού στην άμυνα έλειψε ο Μιλουτίνοφ και παράλληλα, οι Χάνγκα-Τόμιτς και Κούριτς μπήκαν στην εξίσωση του Πέσιτς.

Ο Ριντ μείωσε στον πόντο (44-43), ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα τα έκανε… μαντάρα δεχόμενος σε σημείο που δεν βόλευε την ομάδα του, δύο τεχνικές ποινές (και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια), ωστόσο η διαφορά άνοιξε εκ νέου και με τον Μίροτιτς ήρθε το +9 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (69-58).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν… παράσταση για έναν ρόλο και τυπική διαδικασία για τους Καταλανούς, οι οποίοι έφτασαν εύκολα μέχρι και στο +20 με τις βολές του Ντιλέινι (80-60). Εν συνεχεία, έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και τελικά ο Ολυμπιακός γνώρισε μια νέα ήττα με 90-80 παρουσιάζοντας ανταγωνιστική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ίσως τα δεδομένα να ήταν και διαφορετικά, αν ο Πολ δεν ήταν τόσο άστοχος από τα 6.75 (0/7 τρίποντα!).

Όσον αφορά στο ρεκόρ του Σπανούλη, ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων θα πρέπει να περιμένει να το πανηγυρίσει μπροστά στον… κόσμο του στο ΣΕΦ με τη Φενέρ όπου θα χρειαστεί 10 πόντους για να ξεπεράσει τον Ναβάρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς