19.8 C
Athens

Μπάγερν – Ολυμπιακός 2-0: Τιμητική ήττα στο Μόναχο

Μια ήττα εντός… προγράμματος γνώρισε για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο ο Ολυμπιακός από την Μπάγερν με 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να παρουσιαστούν συμπαγείς πίσω από την μπάλα και να χτυπήσουν στις αμυντικές αδυναμίες των Πρωταθλητών Γερμανίας στο τρανζίσιον, όπως έκανε και στο Καραϊσκάκη.

Μόνο που αυτό το σχέδιο δεν βγήκε στην «Allianz Arena». Η Μπάγερν έχει την ικανότητα να… καλύπτει τις αδυναμίες της εντός έδρας και αυτό αποδείχθηκε απέναντι στους Ερυθρόλευκους. Ο Φλικ παρέταξε μια άκρως επιθετική ενδεκάδα και κατάφερε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την υπεροχή στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν επιθετικοί και οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Ζοζέ Σα που έκανε τεράστιες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν για 69′. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον γρήγορο Ραντζέλοβιτς στο ένα άκρο κι εκείνος στα λεπτά που αγωνίστηκε βοήθησε πολύ αμυντικά, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε τη μοναδική (και καλή) ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 16′.

Ο Γκερέρο του γύρισε την μπάλα ύστερα από το λάθος του Αλάμπα και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αστόχησε με πλασέ από καλή θέση. Η Μπάγερν δημιούργησε αρκετές κλασικές ευκαιρίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά κανόνα από τον Κομάν. Στο 69′ και μετά από δύο δοκάρια των γηπεδούχων, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός γύρισε στον Λεβαντόφσκι που σκόραρε για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε, ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί για να ψάξει τη μια φάση που θα του δώσει ένα γκολ ισοφάρισης, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ και στο 89′ ο Πέρισιτς με την είσοδο του στο ματς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 χαρίζοντας όπως όλα δείχνουν τη μαθηματική πρόκριση της Μπάγερν στους «16» και την άνεση να στραφεί στις εγχώριες υποχρεώσεις της όπου έχει αρκετά ζητήματα να αντιμετωπίσει. Για τον Ολυμπιακό ήταν μια ήττα χωρίς να τον επηρεάζει ιδιαίτερα ενόψει της συνέχειας και κυρίως του πρώτου του στόχου φέτος που είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος…

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνες, Λεβαντόφσκι, Γκορέτσκα (82′ Τολισό), Ντέιβις, Γκνάμπρι (88′ Πέρισιτς), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (90+ Κουτίνιο), Κίμιχ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71′ Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε (79′ Ελ Αραμπί), Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας, Ραντζέλοβιτς (61′ Μασούρας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς