17.5 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 3-1: Με ανατροπή και χωρίς άγχος το φαβορί του ομίλου (vid)

Την αγωνιστική της ανωτερότητα επιβεβαίωσε η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού, Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα της κόντρα στην Πόρτο. Οι Πολίτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά με μεγάλη ανατροπή πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο (3-1) και άφησαν χωρίς βαθμό τους Δράκους.

Οι φιλοξενούμενοι σόκαραν το… άδειο Έτιχαντ με το πανέμορφο γκολ του Λουίς Ντίας στο 14′. Ο Κολομβιανός έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, συνέκλινε στο ημικύκλιο της περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε τον Έντερσον.

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Πέπε χωρίς λόγο έπεσε άτσαλα πάνω στον Στέρλινγκ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι στο 21′ και ο Αγουέρο ισοφάρισε. Ο Γκιντογκάν στο 65′ έφερε τούμπα το ματς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και στο 73′ ο Φεράν Τόρες διαμόρφωσε με ωραίο πλασέ το τελικό 3-1.

HIGHLIGHTS

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκαρσία, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι (85′ Φερναντίνιο / 90+4′ Στόουνς), Γκιντογκάν (65′ Φόντεν), Μαχρέζ, Αγουέρο (73′ Φεράν Τόρες), Στέρλινγκ

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Σαρ (80′ Εβανίλσον), Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού (77′ Νακατζίμα), Ουρίμπε, Ολιβέιρα, Κορόνα (77′ Νανού), Βιέιρα (77′ Ταρεμί), Λουίς Ντίας (55′ Μανάφα), Μαρεγκά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0 (90+1′ Χασάν)

Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 3-1 (21′ πεν. Αγουέρο, 65′ Γκιντογκάν, 73′ Φεράν Τόρες / 14′ Λουίς Ντίας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Μάντσεστερ Σίτι 3

2. Ολυμπιακός 3

3. Μαρσέιγ 0

4. Πόρτο 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς