18.2 C
Athens

Μάλμε – Ρέιντζερς 2-1: Βήμα πρόκρισης των Σουηδών, βρήκαν τυχερό γκολ στο 95′ οι Σκωτσέζοι

Η Μάλμε έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα play off του Champions League, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην μπορεί να κοντράρει την πρωταθλήτρια Σκωτίας Ρέιντζερς, η οποία πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση.

Οι Σουηδοί μπροστά στους σχεδόν 6.000 φίλους τους πέτυχαν μια σημαντική νίκη με 2-1 και έβαλαν μικρές βάσεις πρόκρισης προκειμένου στον επόμενο γύρο να συναντήσουν τον Ολυμπιακό (εφόσον αποκλείσει τη Λουντογκόρετς).

Η αναμέτρηση της Μάλμε με τη Ρέιντζερς είχε πολύ δυνατές μονομαχίες με πολλά φάουλ, ενώ υπήρξαν λίγες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες, με τους Σκωτσέζους να παρουσιάζουν προβληματική εικόνα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μέσα σε δύο λεπτά στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 47′ ο Μπιρμάντσεβιτς ζύγισε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Ρικς στο δεύτερο δοκάρι με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Με τη σέντρα που έκαναν οι Σκωτσέζοι μετά το γκολ ήρθε και το 2-0. Από το κλέψιμο του Κρίστιανσεν έγινε κάτοχος ο δημιουργός του πρώτου γκολ Μπιρμάντσεβιτς και εκείνος με πλασέ στη δεξιά γωνία του ΜακΓκρέγκορ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά για την ομάδα του.

 

Η Ρέιντζερς βρήκε ένα γκολ-δώρο στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντέιβις έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε σώμα και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Ντάλιν που είδε την εστία του να παραβιάζεται και το ματς να ολοκληρώνεται 2-1.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Άιμπροξ» της Γλασκώβης είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (10/8, 22:00), εκεί όπου οι Σουηδοί καλούνται να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα, την ώρα που η Ρέιντζερς κυνηγά τουλάχιστον δύο γκολ, ή έστω ένα για να πάει το ματς στην παράταση.

Μάλμε (Τόμασον): Ντάλιν, Λεβίτσκι, Αχμέντζχοντζιτς, Νίλσεν, Μοϊσάντερ, Μπιρμάντσεβιτς (74′ Νάλιτς), Μπόνκε, Κρίστιανσεν (89′ Αμπουμπακάρι), Ρικς (88′ Μπέιτζμο), Τσόλακ (88′ Ρακίπ), Μπέργκετ

Ρέιντζερς (Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Ελάντερ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Λάντστραμ, Ντέιβις, Άρφιλντ, Ράιτ, Κεντ, Ίτεν (63′ Σακαλά)

  • Θυμίζουμε πως από φέτος ΔΕΝ ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Τρίτη 3/8

Μάλμε – Ρέιντζερς 2-0 (47′ Ρικς, 49′ Μπιρμάντσεβιτς)

Σπάρτα Πράγας – Μονακό (20:00)

Κλουζ – Γιουνγκ Μπόις (21:00)

Γκενκ – Σαχτάρ (21:00)

PSV – Μίντιλαντ (21:00)

Ερυθρός Αστέρας – Σέριφ (22:00)

Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς (22:00)

Τετάρτη 4/8

Σπαρτάκ Μόσχας – Μπενφίκα (20:00)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λέγκια Βαρσοβίας (21:00)

Φερεντσβάρος – Σλάβια Πράγας (21:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς