19.1 C
Athens

Μακάμπι – Μπαρτσελόνα 92-85: Της έκοψε τον… βήχα με θεαματικούς Γουίλμπεκιν-Ντόρσεϊ

Γερή… σφαλιάρα έδωσε στην Μπαρτσελόνα η Μακάμπι που πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην έδρα της με 92-85. Μετά από μια μέτρια και με πολλά σκαμπανεβάσματα πρώτη περίοδο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν ρυθμό παρά το… ξέσπασμα του Χίγκινς που σημείωσε εννέα πόντους για το (12-17). Ο Ντιλέινι έχασε τρεις (!) σερί βολές και δεν επέτρεψε στην ομάδα του να πάει στο +10 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (20-27).

Με Κοέν και Ντόρσεϊ οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο σημαντικά τρίποντα στην εξέλιξη του ματς (31-31), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με πόντους μέσα από τη ρακέτα. Ο Γουίλμπεκιν έβαλε καλάθι και κέρδισε αντιαθλητικό, αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες και δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στη Μακάμπι, η οποία προηγείτο στο ημίχρονο με επτά (48-41).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του ματς. Με τη σκληρή της άμυνα και με τη βοήθεια των ριμπάουντ φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει τη διαφορά που κέρδισε, αλλά να φτάσει και στο +9 με τον Ντόρσεϊ (65-56). Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε… comeback, ωστόσο ο Γουίλμπεκιν βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και δεν της επέτρεψε να πετύχει κάτι παραπάνω με τον ίδιο να βάζει το καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε (92-85).

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 48-41, 65-57, 92-85

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς