23.5 C
Athens

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-1: Απέδρασαν από τις Βαλεαρίδες οι αποδεκατισμένοι Καταλανοί

Παρά τις 16 (!) απουσίες τους, οι Καταλανοί έφυγαν με το τρίποντο από τη Μαγιόρκα και πλησίασαν στον πόντο την τετράδα - Ήρωας ο Τερ Στέγκεν στο 92' με τρομερή ενστικτώδη επέμβαση στο σουτ του Χάουμε Κόστα

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η αποστολή της Μπαρτσελόνα στις Βαλεαρίδες απέναντι στη Μαγιόρκα. Με μόλις ένα διπλό εκτός έδρας και με συνολικά 16 απουσίες (που έγιναν 18 κατά τη διάρκεια του ματς) λόγω τραυματισμών, τιμωριών και κορωνοϊού, ο Τσάβι ήξερε γιατί η συγκεκριμένη αναμέτρηση έκρυβε κινδύνους.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν πάντως έδωσαν και την ψυχή τους και με πάθος αλλά και σοβαρότητα έφτασαν στο τρίποντο (0-1) για να πλησιάσουν στο -1 από την τετράδα και να υποχρεώσουν την ομάδα του Λουίς Γκαρθία Πλάθα στη μόλις δεύτερη εντός έδρας ήττα της!

Η Μαγιόρκα είχε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο μέρος και η Μπαρτσελόνα με κατοχή που έφτασε το 73% προσπαθούσε να φανεί απειλητική. Το έκανε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να σημαδεύει δύο φορές το δοκάρι σε 1′! Πρώτα στο πλασέ που έκανε στην έξοδο του Ρέινα και εν συνεχεία στο τρομερό γυριστό σουτ από τη σέντρα του Μινγκέθα.

Η τρίτη του τελική όμως έμελλε να είναι και η φαρμακερή στο 44′. Ο Μινγκέθα έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Ολλανδός φορ ανάμεσα σε Ρούσο και Μαφέο έπιασε την κεφαλιά (πρόλαβε και τον Ρέινα) για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-1 ανάγκασε τη Μαγιόρκα να πιέσει στο δεύτερο μέρος και να μην αφήσει άλλο τους Καταλανούς να μένουν ψηλά στο γήπεδο. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα απείλησε πρώτη με τον Ντε Γιονγκ να αστοχεί από τη μικρή περιοχή μετά το παράλληλο γύρισμα του Αραούχο από τα αριστερά.

Οι νησιώτες δεν βρήκαν χώρους να απειλήσουν, ο Τσάβι προχώρησε αναγκαστικά σε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών και η ομάδα του κράτησε το αποτέλεσμα αφού απειλήθηκε μόλις μια φορά ουσιαστικά: Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάουμε Κόστα έκανε το σουτ στην κίνηση και ενστικτωδώς ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε για να κρατήσει το τρίποντο.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ρέινα, Μαφέο, Βαλιέντ, Ρούσο, Χάουμε Κόστα, Μπατάγλια (84′ Πρατς), Μπαμπά (61′ Ντε Γαλαρέτα), Λι (71′ Γιάμπρες), Αντόνιο Σάντσεθ (70′ Εμπουλά), Ντάνι Ροντρίγκεθ, Άνχελ (61′ Νίνιο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (76′ Λανγκλέ), Πικέ, Έρικ Γκαρσία, Αραούχο, Νίκο (71′ Σανθ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πουτζ, Ζουτγκλά, Ακομάτς (80′ Εστάνις), Λουκ Ντε Γιονγκ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 31/12

Βαλένθια – Εσπανιόλ 1-2 (51′ Αλντερέτε / 83′ Ντε Τομάς, 88′ Πουάδο)

Κυριακή 2/1

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (9′ Ουνάλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0 (28′, 53′ Κορέα)

Έλτσε – Γρανάδα 0-0

Αλαβές – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1 (58′ πεν. Χοσέλου / 14′ Γιανουζάι)

Μπέτις – Θέλτα 0-2 (36′ πεν., 45+2′ Άσπας)

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-1 (44′ Λουκ Ντε Γιονγκ)

Δευτέρα 3/1

Βιγιαρεάλ – Λεβάντε (20:00)

Οσασούνα – Μπιλμπάο (22:00)

Κάντιθ – Σεβίλλη (22:15)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς