24.7 C
Athens

Λίβερπουλ – Ατλέτικο 2-3: Έπος των Μαδριλένων, αποκαθήλωσαν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Έπος! Η Ατλέτικο Μαδρίτης θύμισε την ομάδα που είχαμε πρωτοδεί στις πρώτες χρονιές του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της. Η ισπανική ομάδα βρέθηκε στο… χείλος του γκρεμού, αλλά ο Μάρκος Γιορέντε είχε διαφορετική άποψη.

Ο Ισπανός πρώην κεντρικός χαφ της Ρεάλ που είχε περάσει στο ματς στο 56′ αντί του Ντιέγκο Κόστα με δύο γκολ του στο πρώτο τέταρτο της παράτασης… ξέρανε τη Λίβερπουλ και ο Άλβαρο Μοράτα έβαλε… κερασάκι στην τούρτα στο 121′ για να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του Σιμεόνε μέσα στο Άνφιλντ με ανατροπή (2-3).

Η αγγλική ομάδα είχε τα δεδομένα υπέρ της και πίεσε αποτελεσματικά την εστία του Όμπλακ, ο οποίος έκανε απίθανο ματς και υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους τελευταίους γκολκίπερ στον κόσμο. Ο Σλοβένος νικήθηκε στην πρώτη μεγάλη φάση της Ατλέτικο στο 43′, όταν από σέντρα από τα δεξιά ο Βαϊνάλντουμ έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0 δίνοντας σκορ παράτασης.

Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους, η Ατλέτικο δεν κατάφερε να δημιουργήσει άγχος στα καρέ της Λίβερπουλ, η οποία στο 66′ είχε δοκάρι με τον Ρόμπερτσον, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες με τον Μανέ και τον Σαλάχ. Ο Όμπλακ είχε απαντήσεις σε όλες τις καθαρές ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Όταν το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και ο Φιρμίνο παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το δοκάρι στην κεφαλιά του ίδιου στο 94′ έγραψε το 2-0, όλοι πίστεψαν πως το ματς τελείωσε αλλά όχι.

Στο 97′ από τη λάθος πάσα του Άντριαν, ο Φέλιξ έκλεψε, έβγαλε κάθετα στον Μάρκος Γιορέντε και ο Ισπανός με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής μείωσε σε 2-1.

Οι Κόκκινοι δεν μπορούσαν να βρουν τρίτο γκολ και άφησαν πολλούς ανοιχτούς χώρους πίσω με αποτέλεσμα στην κόντρα να δεχθεί την ισοφάριση ξανά με τον Μάρκος Γιορέντε, ο οποίος εξελίχθηκε σε ήρωα! Ο Ισπανός μάλιστα έβγαλε κάθετη πάσα στον Μοράτα στον κενό χώρο στο 121′ και ο Ισπανός φορ διαμόρφωσε το τελικό 2-3, δίνοντας μια τεράστια, επική πρόκριση στην ομάδα του με νίκη μέσα στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (106′ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (106′ Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (113′ Μιναμίνο)

Ατλέτικο: Όμπλακ, Τρίπιερ (90+1′ Βρσάλικο), Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι, Κορέα (106′ Χοσέ Χιμένες), Κόκε, Τόμας, Σαούλ, Φέλιξ (103′ Μοράτα), Κόστα (56′ Γιορέντε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς