22.9 C
Athens

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-5: Πρόκριση «θρίλερ» στα πέναλτι για τους Κόκκινους

Τρελό ματς, σχεδόν… ασύλληπτα όσα συνέβησαν στο Άνφιλντ! Άρσεναλ και Λίβερπουλ παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και αυτό αποτυπώθηκε στο χορτάρι, με τις άμυνες να πηγαίνουν… περίπατο.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν το κάτι άλλο. Πάνω κάτω η μπάλα, διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων, ενώ το σκορ άλλαζε διαρκώς χέρια. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν με 4-2, όμως οι Κόκκινοι επανήλθαν, ισοφάρισαν σε 4-4 και αργότερα είδαν τον Γουίλοκ να κάνει το 4-5 με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας σε 5-5 την ομάδα του Ουνάι Έμερι και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί η Λίβερπουλ είχε πέντε εκπληκτικές εκτελέσεις, η Άρσεναλ είδε τον Θεμπάγιος να χάνει πέναλτι και με 5-4 στη διαδικασία της… ρώσικης ρουλέτας και οι Κόκκινοι πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Λιγκ Καπ.

Τα πέναλτι:

Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 (απόκρουση)
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόoυνς 5-4

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση στους «8» του Λιγκ Καπ επικρατώντας με 2-1 της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Άγγλος φορ σημείωσε δύο τέρματα, το δεύτερο εξ’ αυτών με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Τσέλσι πάλεψε το ματς, ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπατσουαγί, ωστόσο έμεινε από δυνάμεις στο τέλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς