19 C
Athens

Λιόν – Γιουβέντους 1-0: Μόνο… Κυρία δεν ήταν (vid)

Η Γιουβέντους γνώρισε την ήττα από τη Λιόν στη Γαλλία με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των «16» του Champions League.

Η Γιουβέντους από την αρχή της αναμέτρησης δεν σεβάστηκε την Λιόν και της έδωσε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 21ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Μαρσέλο, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι του Σέζνι.

Η γαλλική ομάδα συνέχισε να παίρνει χώρο στο γήπεδο, με τη Γιουβέντους να απειλεί μόνο με μία λόμπα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Λιόν βρήκε τελικά το χρυσό γκολ του αγώνα, με τον Τουσάρ στο 31ο λεπτό, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Αουάρ από τα αριστερά.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει στο 1-0.

Στην επανάληψη, η ιταλική ομάδα προσπάθησε να πιέσει περισσότερο τους Γάλλους, οι οποίοι, ωστόσο, απορρόφησαν όλες τις επιθετικές… ορέξεις της Γιούβε.

Ο Ιταλός προπονητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να τα παίξει όλα για ένα γκολ που θα έκανε την ομάδα του, φαβορί για την πρόκριση. Έτσι, στα τελευταία 18 λεπτά του αγώνα πέρασε αλλαγή τον Μπερναντέσκι και έπαιξε με τρεις καθαρούς επιθετικούς και δύο επιθετικούς μέσους.

Βέβαια, αυτό δεν επηρέασε τους Γάλλους, οι οποίοι μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη.

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Κορνέ (Άντερσεν 81′), Αουάρ, Τουσάρ, Γκόμες, Ντιμπουά (Τέτε 78′), Ντεμπελέ, Εκαμπί (Τεριέ 66′).

Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Ραμπιό (Μπερναντέσκι 78′), Πιάνιτς (Ράμσεϊ 61′), Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Ντιμπάλα, Κουαδράδο (Ιγκουαΐν 70′).

Δείτε τα highlights του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς