12.5 C
Athens

Λέστερ – Τότεναμ 2-3: Ο φευγάτος Μπέργκβαϊν υπέγραψε την ανατροπή της χρονιάς στο 97′! (vid)

Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή της χρονιάς μέσα στο Λέστερ με τον πιο απρόσμενο ήρωα και βλέπει πλέον το εισιτήριο για το Champions League να έρχεται με φόρα καταπάνω της!

Στην Premier League μπορείς να τα δεις όλα: Ακόμα και αυτό. Ένας «φευγάτος» παίκτης να μπαίνει αλλαγή στο 79′ και με το σκορ στο 2-1 στο 94′ να σημειώνει δύο γκολ και η Τότεναμ να φύγει νικήτρια από το Κινγκ Πάουερ με απίθανη ανατροπή απέναντι στη Λέστερ (2-3). Δίχως άλλα λόγια, η ματσάρα της χρονιάς!

 

Τα Σπιρούνια ήταν ανώτερα και βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με το σουτ του Κέιν στα πρώτα λεπτά να σταματά στο δοκάρι. Ο Σμάιχελ δήλωνε διαρκώς παρών με επεμβάσεις, για να φτάσει η Λέστερ στο προβάδισμα στο 24′. Ο Μάντισον συνεργάστηκε με τον Λούκμαν, εκείνος με τον Ντάκα που από πλάγια θέση έγραψε το 1-0.

 

Ο Κέιν απάντησε στο 38′ και έδωσε ξανά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Γουίνκς άνοιξε κάθετα στον Άγγλο που μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή και ο Άγγλος φορ ξάπλωσε τον Σογιουντσού πριν εκτελέσει για το 1-1.

 

Η Τότεναμ έχανε σερί τις ευκαιρίες για το 2-1 και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν βρεις το γκολ, τιμωρείσαι. Ο Μπαρνς που πέρασε αλλαγή έβγαλε την ασίστ για τον Μάντισον που μπήκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Τανγκάνγκα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

 

Όλα έδειχναν πως συγκινήσεις δεν θα υπήρχαν ως το τέλος αλλά το φινάλε ήταν ανεπανάληπτο. Ο Μπέργκβαϊν που είχε περάσει αλλαγή στο 79′ βρήκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων.

Με τέσσερα λεπτά στο ρολόι, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός που βρίσκεται στη μαύρη λίστα του Αντόνιο Κόντε και είναι κοντά στην αποχώρηση με προορισμό το Άμστερνταμ και τον Άγιαξ, ισοφάρισε σε 2-2 στο 95′ και δύο λεπτά αργότερα έφυγε τετ α τετ στην πλάτη του Σογιουντσού, πέρασε τον Σμάιχελ και πλάσαρε για το 2-3 που βάζει την Τότεναμ σε τροχιά τετράδας και τους διοικούντες τον σύλλογο σε σκέψεις αναφορικά με το αν πρέπει τελικά να τον παραχωρήσουν.

 

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Σογιουντσού, Βέστεργκααρντ, Τόμας (53′ Τζάστιν), Τίλεμανς, Τσάντχουρι, Ντιούσμπερι-Χολ (88′ Σουμαρέ), Μάντισον, Λούκμαν, Ντάκα (75′ Μπαρνς)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Έμερσον (46′ Ντόχερτι), Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ντέιβις, Ρεγκιλόν (79′ Μπέρχβαϊν), Γουίνκς (74′ Λο Σέλσο), Χόιμπιεργκ, Σκιπ, Μόουρα, Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς