16.4 C
Athens

«Λαβράκι» από τη Γαλλία στα «δίχτυα» του Ολυμπιακού (vid)

Ποιος είναι ο Σιλάς Γουαμανγκιτούκα, τον οποίο οι Γάλλοι («Le Parisien») φέρουν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού

Το «σαφάρι» του Ολυμπιακού για «νέο Καμαρά», «νέο Σισέ» και «νέο Μαζουακού» συνεχίζεται, με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο να κινούνται έντονα στην αγορά που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη, δηλαδή τη γαλλική. Άλλωστε, από εκεί προήλθαν οι τρεις παίκτες που αναφέραμε παραπάνω. Ο αθλητικός διευθυντής και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Ερυθρόλευκων έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, ενώ χτες γαλλικό δημοσίευμα έκανε λόγο για ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Σιλάς Γουαμανγκιτούκα της Paris FC.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», «ο Ολυμπιακός, η Νιούκαστλ και σύλλογοι της Ligue 1 έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον 19χρονος σέντερ φορ».

Ο Σιλάς, όπως τον αποκαλούν οι Γάλλοι και αναγράφεται το όνομα στο πίσω μέρος της φανέλας του, γεννήθηκε στην Κινσάσα του Κονγκό, στις 6 Οκτωβρίου 1999.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικάβήματα στην Olympic Matete FC και λίγο πριν κλείσει τα 17, μετακινήθηκε στη γαλλική Olympique Ales, με την οποία τη σεζόν 2017-18 είχε 6 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο νεαρός επιθετικός το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Paris FC, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Ο Σιλάς Γουαμανγκιτούκα έχει συγκομιδή 4 γκολ και 1 γκολ σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα της Ligue 2 την τρέχουσα σεζόν και τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Ο 19χρονος σέντερ φορ έχει σκοράρει και τα 4 τέρματα τον τελευταίο ενάμιση μήνα (έχει βρει δίχτυα στα 4 από τα τελευταία 5 ματς στο πρωτάθλημα), εναντίον των Γκρενόμπλ, Κλεμόντ, Χάβρης και Λοριάν. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Αζαξιό (πρώην ομάδα του Καμαρά), στο ξεκίνημα της περιόδου, είχε αγωνιστεί 20 λεπτά ως αλλαγή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς