18.2 C
Athens

Λαμία – ΑΕΚ 0-2: Νίκη σε… οικογενειακό κλίμα (vid)

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ξανά κάκιστη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αφήσει βαθμούς στη Λαμία - Δεύτερο «διπλό» χωρίς να δεχτεί γκολ η Ένωση φέτος, μετά από εκείνο στη Νίκαια, ωραίες εικόνες με πολλά πηγαδάκια μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων μετά το τέλος του ματς...

Όταν μιλά αποκλειστικά και μόνο η παράδοση. Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει ποτέ κόντρα στη Λαμία και δεν γινόταν να συμβεί αυτό ούτε με την αλλαγή του έτους, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να πανηγυρίζει το τρίποντο (0-2) επιστροφής στις νίκες.

Όπως σε πολλά παιχνίδια φέτος, έτσι και σε αυτό η ΑΕΚ μπόρεσε χάρη στην αποτελεσματικότητα της και την αδυναμία των γηπεδούχων να σκοράρουν, να πάρει τους τρεις βαθμούς και να αποκτήσει ψυχολογία. Ήταν σημαντικό το τρίποντο ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν σημαντικές απουσίες λόγω κορωνοϊού. Από την άλλη, η Λαμία δεν βρήκε για 7ο (!) σερί ματς γκολ απέναντι στην ΑΕΚ και ουσιαστικά η παράδοση συνεχίστηκε ξανά σε… οικογενειακό κλίμα, αφού μόλις 1.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και στο τέλος του ματς όταν οι μισοί παίκτες της Λαμίας έστησαν πηγαδάκια με παίκτες της ΑΕΚ τους και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν και φανέλες των αντιπάλων τους.

 

Οι γηπεδούχοι ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ανώτεροι και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί. Ο Νούνιες απείλησε την εστία του Τσιντώτα με το καλησπέρα και η πίεση ψηλά δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους που όμως βρήκαν δίχτυα από στατική φάση.

Στο 29′ ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο Τζανετόπουλος δεν απομάκρυνε σωστά και ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα και στο κατέβασμα έπιασε το δυνατό σουτ για να σημειώσει το 0-1 που άφησε άγαλμα τον πολύπειρο γκολκίπερ.

 

Η ΑΕΚ έλεγξε το ματς για λίγα λεπτά, με τον Τζανδάρη όμως να φτάνει κοντά στο 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά το σουτ του έμπειρου μέσου βρήκε στον Σβάρνα και απομακρύνθηκε η μπάλα από την περιοχή.

Μάλιστα και στο 51′ έχασε νέα ευκαιρία για την ισοφάριση, με τη Λαμία να ανεβάζει την απόδοσή της με την είσοδο του κινητικού Τιρόνε. Ο Αραμπούλι από πλάγια θέση πλάσαρε ελάχιστα άουτ στο 67′ και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρόμανιτς και ο Τιρόνε από πλεονεκτική θέση δεν νίκησαν τον Τσιντώτα.

Μια λανθασμένη πάσα του Μπεχαράνο προς τα πίσω έβγαλε τον εκτεθειμένο – κατά τα άλλα – Άμραμπατ που σκόραρε με περιπετειώδη τρόπο για το 0-2 που κλείδωσε το ματς. Η Λαμία δεν ξαναπείλησε, ενώ ο Χατζισαφί στο 89′ από πλάγια θέση απέναντι στον Σαράνοφ έστειλε την μπάλα άουτ.

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Σκόρερ: 29′ Λιβάι Γκαρσία, 84′ Άμραμπατ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Τζανδάρης, Τζανετόπουλος / Ανσαριφάρντ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Σιμόες, Σβάρνας

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63′ Τιρόνε), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82′ Καραμάνος).

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (77′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Μάνταλος (87′ Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71′ Γέφτιτς).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς